Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rampušák Dobruška


Pivní.info

Pivovar pořádá Rampušák fest

[úterý, 14. srpen 2018]





Pivovar v Dobrušce je kulturní památkou

[čtvrtek, 12. listopad 2015]



Rampušák získal Zlatý soudek

[neděle, 18. leden 2015]


Dobrušská jedenáctka pivem roku 2014

[úterý, 17. červen 2014]




V pivovaru lákali hlavně na novinku

[pondělí, 20. srpen 2012]



Pivovar hostil davy příznivců

[pondělí, 22. srpen 2011]

Ve Staročeském pivovárku v Dobrušce chtějí založit novou tradici pivních slavností a prezentovat se zákazníkům.

Milovníci zlatého moku mají v současnosti doslova žně. Pivní slavnosti se objevují jako houby po nedávných vydatných deštích. Pozadu nezůstali ani v Dobrušce a na uplynulou sobotu uspořádali oslavu s bohatým hudebním programem i zpřístupněním výrobních prostorů.

Netočíme pivo ze sudů, ale vše jde přímo z tanků. Nabízíme dva druhy piva, každé ve filtrované i nefiltrované podobě. Jsem rád, že počasí vyšlo a přišlo velké množství lidí, protože je řada lidí, kteří vůbec netuší, že opět vaříme dobrušské pivo,“ řekl Milan Vedra z firmy Staročeský pivovárek, která obnovila staletou tradici.

Hlavním lákadlem zde byla možnost exkurzí do sladovny i samotného pivovaru s doprovodným výkladem. Skupinky zájemců se vydávaly za poznáním každou půlhodinu. Kdo chtěl, mohl například ochutnat slad nebo nahlédnout do varné nádoby. Pro tento den byla také zpřístupněna stylová pivovarská restaurace, která se jinak otevírá pouze organizovaným a předem objednaným skupinám.

Všichni příchozí si vychutnávali bezchybné letní počasí i kvalitní dobrušské pivo, které se točilo prakticky za lidové ceny. Na pódiu se střídala hudební vystoupení rockové kapely Bladex, country skupiny Tomy, Opočenky a Jaroslava Uhlíře, takže každý si mohl vybrat podle svého vkusu.

Pivovar byl přístupný již loňské září, kdy se připojil k toulkám po dobrušských památkách. O samostatnou akci jde ale poprvé.

Fotogalerii k tomuto článku naleznete zde...

Zdroj: Rychnovský deník.cz | Autor: Michal Friček

http://rychnovsky.denik.cz/zpravy_region/pivovar-hostil-davy-priznivcu20110822.html


Ochutnat nejrůznější druhy piva mohli návštěvníci tradičních Slavností piva na českobudějovickém výstavišti. Podle ředitelky výstaviště Marcely Payerové bylo připraveno 19 druhů piv z 11 pivovarů.

Lidé mohli ochutnat i některé vzorky, s nimiž se výrobci zúčastnili soutěže Pivo České republiky. Nabízely je pivovary ve svých expozicích. Do soutěže se přihlásilo 54 pivovarů s 279 vzorky. Akce se konala už po patnácté.

Podruhé ve své novodobé historii se degustačního klání o titul Pivo České republiky 2011 zúčastnil i Staročeský pivovárek Dobruška, který si v loňském roce odvezl ocenění za druhé místo v kategorii světlých ležáků s pivem 12% Rampušák.

V letošním roce jsme do soutěže přihlásili opět naši 12% Rampušáka, ale také naši novinku, která byla uvedena do prodeje koncem minulého roku, a to Dobruššskou 11%. Obě naše piva získala přední umístění v odborných degustacích soutěže Pivo České republiky 2011 a zaznamenala tak historický úspěch pro náš znovuobnovený pivovar,“ řekl ředitel pivovaru Milan Vedra.

V kategorii světlých ležáků z minipivovaru se Dobrušská 11% a 12% Rampušák umístily se shodným počtem bodů na druhém místě. Po degustačním „rozstřelu“ se 11% udržela na druhém místě a 12% Rampušák tak získala třetí příčku v této kategorii.

V kategorii kvasnicových piv získalo naše pivo 12% Rampušák skvělé druhé místo. Vzhledem k tomu, že tato kategorie je navíc jediná, v níž se utkávají velcí výrobci spolu s minipivovary, je pro nás tento úspěch velmi prestižní a potvrzuje tak kvalitu našich piv, která vyrábíme z vlastního sladu z naší humnové sladovny tradičním způsobem na původní měděné varně,“ dodal Milan Vedra.

Zdroj: Rychnovský deník

http://rychnovsky.denik.cz/zpravy_region/vychodocesi-se-na-slavnostech-piva-neztratili.html


Strana 1 z 2 » »»
1 2

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI