Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo

[čtvrtek, 30. srpen 2012]

Pivo[goto:http://janprazak.blog.idnes.cz/c/285306/Pivo.html]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman

sobota, 1. září 2012
09:31

to yerka: ....proč lidé stále tyto značky pijí?.....na to může být zcela jednoduchá odpověď.....protože v jejich okolí nic jiného NENÍ!Nebudu zde pána obhajovat ani kritizovat a nebudu ani polemizovat nad důvody,proč každému jedinci chutná jiné pivo,ale každý kdo zde napíše \"odbornou kritiku\" by si mohl uvědomit,že né každý žije v Praze nebo ve větším městě,kde by měl možnost se s různými pivy seznámit.Převedu to nyní na svou situaci.Pivo mám rád,ale jeho požívání mám spojené i s atmosférou.....to znamená,že nepiji lahvové,ale na pivo chodím do hospody.Bydlím na jihu Čech,které jsou pověstné svou konzervativností.Na rozdíl od ostatních krajů,zde minipivovary skoro nejsou a je s podivem,že ani ve větších městech ne.Navíc ani ve větších městech sortiment minipivovarů v hospodách prakticky není.....vůbec si nevybavuji,kde bych třeba v Táboře na takovou hospodu narazil....takže pokud bych někdy našel odvahu a chtěl napsat podobný článek jako tento pán,tak by za jistých okolností dopadl asi stejně.Naštěstí mám tu možnost,že si jak přímo do minipivovarů,tak třeba i do Prahy na dobré pivo zajdu,ale tisíce obyčejných vesnických chlapů prostě zná jen gambáče a nebo kozla a jinou možnost nemají........a proto to piji.


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

yerka

neděle, 2. září 2012
11:48

yerka

to Roman: Ano, jsem v podobné situaci, bydlím v menším městě na severu Čech, kde je na čepu Gambrinus, Louny, Zlatopramen, Krušovice. Takže já zase naopak sedím doma u lahvových piv, protože jsem nekuřák a hospody s hrajícími rádií či TV nebo cinkajícími automaty a s Gambrinusem pod míru mě nelákají. Avšak do nejbližšího minipivovaru to mám 15 km. Jinak tady je to s minipivovary stejně jako u vás. Ale Regent mi v červenci, když jsem byl v Třeboni moc chutnal. Jen mě napadá není v Táboře někde na čepu třeba Dražíč z minipivovaru Lipan?


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
07:55


posted by: Inzerce

Roman

neděle, 2. září 2012
14:21

to yerka: Zdravím....do Dražíče si občas zajedu,ale těžko se hledá někdo,kdo by řídil a tím pádem nepil.V Táboře nevím o žádné hospodě,kde by toto pivo bylo stále na čepu,ale stejně by to pro mě moc neřešilo....zase by musel někdo řídit.Mě jen mrzí,že tu spousta lidí prostě hodí na černou listinu všechny,kdo pijí to takzvané europivo.Člověk aby se pomalu bál říct,že vypije třeba Prazdroj nebo Kozla.Já bydlet v Praze,tak si taky vyberu pivo,na který si zajdu,jenže tady na vesnici se musím spokojit s jednou hospodou a buď s Gambrinusem,Kozlem a nebo Prazdrojem.Prazdroj je na místní drahý,takže není výtoč a tím pádem se to nedá pít.Gambrinus moc nemusím,takže jsem odkázanej na Kozla.....a v mé situaci musím konstatovat...zaplať pánbůh za něj.A jsou vesnice kolem,kde je v hospodě jenom Gambrinus!


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

mor

neděle, 2. září 2012
15:30

to Roman: pokud jde o Tábor, tak to pivně není zcela mrtvý město, mrkl jsem na bb a hle Lipan je na Brusírně: http://beerborec.cz/page.php?page=hosp_detail&pub_id=22524

Dále tahle hospoda s pivy od Lobkowiczů: http://beerborec.cz/page.php?page=hosp_detail&pub_id=60230

A tady to dokonce vypadá jako ochutnávkové místo: http://beerborec.cz/page.php?page=hosp_detail&pub_id=8368

Takže to s tím, že na nic jiného nejde jít, nebude tak úplně pravda...


napsal(a): mor [Odpovědět]

jiri.kana

neděle, 2. září 2012
15:51

jiri.kana

to mor:S tím ochutnávkovým místem v Palcátu máte naprostou pravdu. Ale jen jednou za rok :D


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Roman

neděle, 2. září 2012
16:57

to mor: Díky za tu Brusírnu....je to sice v Táboře trochu z ruky,ale asi stojí za to se tam zastavit.Palcát to je jasný....jeden týden v roce,ale poslední roky se účastním pravidelně a stojí to za to alespoň co se ochutnávky piv týče.V mém příspěvku ale nešlo ani tak o Tábor....já to mám do Tábora 20 km...bydlím ve vesnici a když jdu na pivo,tak prostě musím jít pouze do jedné hospody,kde točí pouze 3 zmiňovaná piva.Takže opravdu na nic jiného nejde jít....kde by člověk pořád sháněl řidiče,který by ho alespoň 1x týdně vozil po hospodách?(Hlavně ať nikdo nepíše...od toho jsou tu přece manželky!)Ale za tip na tu Brusírnu ještě jednou dík.


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

neděle, 2. září 2012
17:31

Chody

to Roman: A co zkusit hostinského "namočit" do nějakého jiného piva či čtvrté pípy :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

mor

pondělí, 3. září 2012
22:22

to Roman: No vida, na bb jsem to sjížděl v rychlosti a nenapadlo mě, že to tam bude zapsané jako v hotelu a ne jako pivní slavnosti... Pokud jde ale o vesnici, tak to s točeným může být vážně problém. Já bych to pořešil lahvovým - v závislosti na lokaci by to u vás mohl být třeba Poutník, sám si na doma koupím kastl vyškovského a piju ho i s kamarády.


napsal(a): mor [Odpovědět]

Roman

pondělí, 3. září 2012
08:01

to Chody: Tohle bohužel na vsích moc nefunguje.Čím menší vesnice,tím je to horší.Čtvrtou pípu si může dovolit pouze hospoda,která leží na nějaké turistické trase a to ještě vždy v tom ročním období,kdy tam turisté jezdí.V nejmenších obcích je navíc hospoda otevřena jenom třeba 3 dny v týdnu a změna piva......no když už by se k tomu nějaký hostinský dal ukecat,tak vždy platí,že by musel zachovat stejnou cenu jako u piva před tím,ale ještě lepší ,jít pod cenu,protože kdyby zdražil jen o korunu ,to by si vyslechl své.Navíc změna piva by dost vázla i vzhledem k vybavení od pivovaru.Je to prostě začarovaný kruh a rozetnout ho není vůbec snadné.Jsem ale rád,že se tu o tom mluví a že si alespoň na chvíli někteří uvědomí,že mají vlastně velký štěstí,že když JDOU na pivo,tak si mohou vybrat jak hospodu,tak pivo ,které jim chutná a že ti ostatní se snad nemusí stydět za to,že jdou třeba na toho Gambáče,protože v jejich okolí nic jiného není.


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

JardaK

čtvrtek, 30. srpen 2012
20:08

JardaK

Já piji Radegast každý rok na semináři v Ostravici a řekl bych, že je ze všech plzeňských rychlokvašek jediný pitelný. A ležák mi i chutná.
Stejně tak u Heinekenu, ať mám k němu averzi po tom co zavřel nebo zprznil co mohl, musím uznat, že nepasterované Starobrno mi také chutná. Na rozdíl od nových Krušovic, které jsou nikoliv dobré jako tenkrát, ale jen o trochu méně hnusné než nedávno. Jediný Staropramen nemohu pochválit za nic. Takže ještě jednou, ač zmlsaný menšími, regionálními pivovary, ten Radegast, a zejména v ležáku, bych vzal na milost.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Sekal

pátek, 31. srpen 2012
11:52

Sekal

to JardaK: Tak měl jsem onehdy možnost u kámoše konfrontovat najednou Radegast vyčepní (nebo jak se to jmenuje), Ostravar ležák a Starobrno Medium, Radegast v tomto trojboji dopadl nejlépe, Starobrno jsem téměř nemohl pozřít. No, ještě že jsem si s sebou přivezl Vyškov, a mohl tak odplavit hnusné chutě. Ten rozdíl je přecejen příliš velký na to, abych chemičky chválil, ačkoli u nich třeba dochází k nějakému zlepšení.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Hříbek

pátek, 31. srpen 2012
17:01

Hříbek

to JardaK: Ano přesně jak píšeš já vzal Radegast taky na milost apil sem ho, protože je ze sortimentu PU fakt nejlepší, Starobrno jsem teď měl několikrát jen v lahvové podobě a docela dobrý.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Hříbek

čtvrtek, 30. srpen 2012
19:33

Hříbek

Měl jsem možnost o letošní dovolené ochutnat točený Radegast hned v několika hospodách bohužel tan nic jiného netočili (teda ještě gambáč ale to je pro mě jako by pivo neměly) a můžu za sebe říc že teda hořkej určitě nikde v žádný hospodě nebyl (extra hořký speciál sem možnost ochutnat neměl ale ani mi to nijak nevadí) jěště že sem se pak dostal k Olomouci a spravil chuť ve Svatováclaském pivovaru a pak taky v Rýmařově a v České Třebové :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 30.08.2012 ve 19:34:30


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 30. srpen 2012
10:23

Jana

No, brrrrr! ten má ale chutě. :ble:
A ještě to veřejně prohlašuje.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

yerka

čtvrtek, 30. srpen 2012
17:48

yerka

to Jana: No, a tímto většinovým reprezentantem se vysvětluje, proč lidé stále jím uváděné značky (spolu s těmi vyrobenými kdesi pro Heineken jako Louny, Dačický, Zlatopramen, Hostan), pijí :-(


napsal(a): yerka [Odpovědět]

pivo

pátek, 31. srpen 2012
12:14

pivo

to Jana: Starouš časem vyzrál a teď patří mezi jeho nejoblíbenější. Ano,Jano,pán má teda chutě...


napsal(a): pivo [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI