Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Přípravy na Litovelský otvírák vrcholí. Láká na dobrou hudbu a speciální piva.

Co se píše o pivovarech a pivu


Přípravy na Litovelský otvírák vrcholí. Láká na dobrou hudbu a speciální piva.

[čtvrtek, 2. srpen 2012]

Tradiční 8. Litovelský Otvírák letos otevře brány pivovaru 11. srpna. Letošní ročník festivalu dobrého piva a muziky láká na zvučná jména účinkujících i speciální piva. Poprvé na Otvíráku zazpívá jedna z našich nejlepších zpěvaček Bára Basiková nebo vynikající muzikanti kapely Robbie Williams revival se zajímavě aranžovanou muzikou světové hudební hvězdy.

Litovelský Otvírák potěší nejen příznivce dobré muziky, ale především dobrého piva. Speciálně pro tuto příležitost uvařili pivovarníci hned několik speciálů. Patří k nim například polotmavý Gustav, ale i další. Návštěvníci si budou moci připít i takovými pivními lahůdkami jako je ALE, charakteristické svou vůní po tropických plodech nebo osvěžujícím pšeničným pivem, běžně označovaným jako WIT bier.

Pivovar otevře své brány už v 9 hodin ráno, aby umožnil zájemcům podívat se do výroby. Až do odpoledne bude možné zúčastnit se organizovaných exkurzí pod vedením odborníků. Nádvoří pivovaru zaplní 2 pódia s programovým vystoupením po celý den. V poledne navíc od pivovaru odstartuje cyklopeloton Free Litovel Bobr Bike, podporovaný pivovarem, takže si na své přijdou i všichni příznivci cyklosportu. Odpolední program zahájí skupina No Name ve 13 hodin a hodinu poté se návštěvníci mohou těšit na slavnostní naražení soudku s jejich oblíbenou jedenáctkou Litovel Moravan. Pivo Litovel poteče z více 60 výčepních zařízení a nebudou chybět ani ochucená piva, především Escape.

Letošní Otvírák bude skutečným hudebním festivalem, na kterém zahraje celá řada dalších kapel jako např. Gentle Irony Trio, Mad Lovers, RoumBand nebo LUMENbend a v kontrastu s nimi zazní „hanácké bigbít“ oblíbené skupiny Stracené ráj.

O poznání tvrdší pojetí muziky představí AC/DC revival, připomínající své slavné heavy metalové předchůdce. Akci ukončí noční ohňostroj a skupina Bon Jovi revival. Litovelský Otvírák patří k největším akcím v regionu s návštěvností až 10 tisíc lidí. Na akci je bezplatný vstup a pivovar navíc zajišťuje i autobusovou dopravu z Olomouce a okolí. Doprava je zpoplatněna, zastávky busů jsou uvedeny na plakátech, letácích k akci nebo na www.litovel.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI