Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar se zatím změní na sklady

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar se zatím změní na sklady

[neděle, 13. únor 2005]

Plzeňskému Prazdroji se podařilo po dlouhé době prodat areál bývalého pivovaru v Karlových Varech. Novým majitelem je karlovarská společnost Upmann style, která plánuje ve tříhektarovém areálu prozatím zřídit sklady a obchodní prostory. Za jakou cenu se podařilo pivařům z Plzně pivovar prodat, obě strany tají. „Areál využijeme v dohledné době jako sklady a prostory pro drobnou výrobu. Plánujeme i obchodní prostory. Objekt vlastníme teprve od prosince, takže co všechno zde budeme podnikat, je zatím ještě předmětem jednání,“ uvedl jednatel společnosti Marek Sattler.

Společnost Upmann Style-Marttel vznikla v roce 1993. Hlavní činností firmy byla od samého začátku koupě použitého obchodního zařízení, jeho repase a následný prodej. Jedná se zejména o chladící a mrazící nábytek, regály, pokladní boxy či nákupní vozíky. Během deseti let vybavila společnost více než 2000 provozoven po celé republice, na Slovensku a v Polsku.

„Cena, za jakou jsme areál v Rybářích prodali, je tajná,“ řekl mluvčí Plzeňského Prazdroje Alexej Bechtin. Pivo se v Karlových Varech vařilo v letech 1879 až 1999. V blízké budoucnosti na tuto tradici v lázeňském městě asi nikdo nenaváže. Pamětníci si jistě pamatují na pivo Karel, Dukát, Lord a Baltazar. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI