Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Teplé počasí zvyšuje odbyt piva. V Zubru padl rekord.

Co se píše o pivovarech a pivu


Teplé počasí zvyšuje odbyt piva. V Zubru padl rekord.

[čtvrtek, 28. červen 2012]

Letní počasí plní zahrádky a výrazně zvyšuje chuť na pivo.

To potvrzuje rostoucí odbyt, který v Zubru dosáhl rekordu. Ve čtvrtek pivovar za jediný den vyexpedoval 2 250 hl piva, což je zatím nejvíce v tomto roce a více než dvojnásobek ročního průměru. Se silnou poptávkou pivovar počítá také během nadcházejících dnů, a proto posiluje zásobování a obchodní servis pro odběratele.

Na letní sezónu jsme připraveni již od dubna. Kapacita ležáckého sklepa nám umožňuje vytvořit dostatečné zásoby piva a tak rychle reagovat na zvýšenou poptávku. Varna běží v nepřetržitém provozu 6denních cyklů a stáčíme na dvě směny,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru se 140letou tradicí a dodává: „Počasí nám přeje a navíc se blíží prodloužený víkend, takže prodeje kulminují a zvýšený odbyt očekáváme také v následujícím týdnu.

Teploty ovlivňují i to, které pivo jde nejvíce na odbyt. Obecně platí, že vysoké teploty zvyšují konzumaci piv s menším obsahem alkoholu. Na žízeň se pije Zubr Classic nebo nealkoholický ZUBR Free, typicky zahrádkovým pivem je Zubr Gold nebo kvasnicové pivo. Jde o tzv. „živé“ pivo, velmi náročné na skladování a výčepní servis, proto ho nabízí jen několik restaurací na Přerovsku.

Ideální pro zahnání žízně je ochucené pivo Zubr YUZU, které si získalo obrovskou popularitu ihned po uvedení na trh. Pijí ho muži i ženy a získal si dokonce i pivaře. Má jen 2 procenta alkoholu a navíc příjemnou osvěžující chuť. Vysoký zájem konzumentů a výsledky prodejů zatím ukazují na skokana roku v letošní nabídce pivovaru.

Některé provozovny s venkovním posezením v těchto dnech prodávají až dvojnásobek piva, záleží na kapacitě i umístění provozovny. Na konzumaci se částečně podílejí i turisté a jejich rostoucí zájem o regionální pivní značky. Výjimečnost Zubra, jako tradičně vařeného piva podpoří také letní kampaň „Časy se mění, chuť zůstává“, spojená s anketou v gastro zařízeních.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI