Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Otevření nové kozlí trasy pivovaru pod taktovkou dirigenta Václava Kozla

Co se píše o pivovarech a pivu


Otevření nové kozlí trasy pivovaru pod taktovkou dirigenta Václava Kozla

[středa, 30. květen 2012]

Pivovar Velké Popovice, který láká stále více návštěvníků, nyní rozšiřuje návštěvnickou trasu o nový úsek. Za účasti marketingového ředitele Plzeňského Prazdroje Granta McKenzieho, starostky Velkých Popovic Martiny Čermákové a Jindřišky Eliáškové, která řídí oddělení cestovního ruchu a péče o historické dědictví, dnes v 11 hodin přestřihl slavnostní pásku k nové části trasy významný host Václav Kozel, dirigent Big Bandu Českého rozhlasu. Prohlídka s příznačným názvem „Po stopách Kozla“ nyní provede návštěvníky pivovaru také unikátním tunelem vedoucím z ležáckých sklepů přímo na stáčírnu. Ve zcela nové podobě se ukáže i historická varna, sklepní prostory s novým výčepem a expozice u stáčírny.

Stále se snažíme pro návštěvníky pivovaru vylepšovat naše služby, aby se dozvěděli zajímavou formou maximum informací o pivu, které si získává stále více obliby u nás i v zahraničí. Nedílnou součástí celé expozice a příběhu piva Velkopopovický Kozel je samozřejmě jeho maskot – živý kozel Olda. První se do pivovaru dostal již ve třicátých letech až z Užhorodu a i nyní jako živoucí symbol pivovaru zakončuje celou návštěvnickou trasu,“ uvedl Tomáš Raboch, vedoucí Turistických služeb.

Pivovar ve Velkých Popovicích si získává stále větší oblibu nejen z řad milovníku dobrého piva s bohatou tradicí, ale také na straně výletníků. Vloni tuto trasu navštívilo téměř 30 000 lidí. Nyní mohou účastníci prohlídky „Po stopách Kozla“ nově projít z ležáckých sklepů 40 metrů dlouhým tunelem přímo na stáčírnu a prohlédnout si historickou varnu z roku 1928 v nové úpravě, kterou prošla v první čtvrtině tohoto roku. V ležáckých sklepích pak mohou návštěvníci ochutnat velkopopovická piva v autentickém prostředí z nového jedinečného výčepu.

Když jsem díky svému příjmení dostal nabídku od velkopopovického pivovaru otevřít novou trasu, neváhal jsem. Velkopopovický Kozel patří k mým oblíbeným a velmi rád se blíže seznámím s výrobním postupem a především historií, která se k pivu váže. Když se člověk seznámí s celým příběhem, začne pivo vnímat přece jen trochu jinak,“ uvedl Václav Kozel dirigent Big Bandu Českého rozhlasu.

Nová etapa výstavby návštěvnické trasy navazuje na první fázi projektu, která byla dokončena v roce 2009. Novinkou tehdy bylo zpřístupnění Návštěvnického centra s Kozlím obchodem, kde si vyznavači značky Velkopopovický Kozel mohli zakoupit nejrůznější suvenýry s oblíbeným motivem kozla. Návštěvníci mohli nově projít historickou varnou z roku 1928, následně se v kinosálu a expoziční místnosti dozvědět o rodinném příběhu Ringhofferů a samotném Pivovaru Velké Popovice.

Velkopopovicko představuje region s krásnými historickými, kulturními a přírodními památkami v těsné blízkosti Prahy. Zveme vás na návštěvu Velkopopovického pivovaru, který zde stojí již 135 let a v současnosti je výchozím i cílovým bodem pěších turistických výprav, cyklistů, rodin i mezinárodních exkurzí. Významnou měrou do regionu zasáhl podnikatelský duch barona Ringhoffera a jeho rodiny, která výrazným způsobem stála nejen u zrodu velkopopovického pivovaru. Dodnes se na jeho počest pořádá tradiční Pochod krajinou barona Ringhoffera.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI