Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Lanovku otestují sudy s Holbou

Co se píše o pivovarech a pivu


Lanovku otestují sudy s Holbou

[středa, 30. květen 2012]

Sudy s ryzím pivem z hor se stanou prvními pasažéry nové lanovky v lyžařském areálu Příčná ve Zlatých horách. Ve čtvrtek 31.5. tady totiž proběhnou zátěžové testy, nutné pro běžné zprovoznění lanovky. Testování začne kolem poledne a potrvá po celý zbytek dne.

Sudy s našim pivem poskytujeme pro zátěžové zkoušky pravidelně. Holbu si rádi dají turisté a lyžaři, a proto nebude chybět ani tady,“ říká Vladimír Zíka z pivovaru Holba.

Provoz lanovky musí garantovat maximální bezpečí a tomu podléhaly všechny etapy její výstavby.

76 čtyřmístných sedaček zatíží celkem 380 padesátilitrových sudů s Holbou, na každou sedačku se počítá s pěti sudy. Celkově půjde o zátěž 24 tun, která důkladně prověří brzdný systém, proto je zapotřebí zatěžovat jen poloviční kapacitu lanovky.

Nová lanovka Doppelmayer s kapacitou 152 čtyřmístných sedaček v běžném provozu odbaví 2400 osob za hodinu a na samý vrchol sjezdovky vyveze lyžaře nebo turisty za 10 minut. Její výkon umožní plynulý provoz i při vysokém vytížení sjezdovky dlouhé 1300 m s převýšením 176 m. Lanovka bude v provozu, stejně jako ta původní, po celý rok. Jejím zřizovatelem i majitelem je město Zlaté hory. Oblast Zlatých hor je turisticky významná a nová lanovka by měla podpořit potřebnou infrastrukturu pro letní i zimní sporty.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI