Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Advent si užijeme i na zámku v Chyši

Co se píše o pivovarech a pivu


Advent si užijeme i na zámku v Chyši

[pondělí, 13. listopad 2006]

Speciální adventní program letos poprvé připravují na zámku v Chyši. "Bude to něco nového, chceme totiž, aby lidé viděli historické památky i z jiné perspektivy," říká majitel zámku Vladimír Lažanský. "Součástí akce bude kromě jiného prohlídka vánočně upravených prostor zámku," pokračuje zámecký pán.

Vánoční výzdoba nebude ledajaká. Půjde o originální historické artefakty či aranžmá podle historických pramenů. "Měli jsme štěstí, že výzdobu zámku bude mít na starost skutečná odbornice, Mirka Vaněčková. Je to rodačka z Chyše a mimochodem i mezinárodně uznávaná aranžérka, která sbírá ve světě nejvyšší ocenění," říká Lažanský.

Další součástí adventního zámeckého programu budou i posezení u krbu, spojená s povídáním o historii zámku či vánočních zvycích šlechty. Lažanský sdělil, že průvodcem bude návštěvníkům on sám. Lákadly se zřejmě stanou i hudební programy. Během tří adventních víkendů bude provedena například Rybova Mše vánoční a podobně.

Protože dnes už je součástí zámku i opravený zámecký pivovar, bude se tam během adventu vařit speciální vánoční pivo. (Chebský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI