Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Fotbaloví reprezentanti vařili Gambrinus pro fanoušky

Co se píše o pivovarech a pivu


Fotbaloví reprezentanti vařili Gambrinus pro fanoušky

[středa, 25. duben 2012]

Reprezentanti Jiří Štajner, Milan Petržela, David Limberský, Theodor Gebre Selassie a David Lafata vařili v Plzni pivo Gambrinus Originál 10° pro fanoušky reprezentace. Pod dohledem obchodního sládka Gambrinusu Vojtěcha Homolky a za asistence pětice příznivců českého národního týmu založili várku piva, která bude hotová před začátkem evropského šampionátu.

Foto

Čeští fotbaloví reprezentanti a fanoušci se ve varně Gambrinusu zodpovědně chopili své role. „Nyní budeme dávkovat žatecký chmel, který dá našemu pivu správnou hořkost,“ řídil sládek Homolka desetičlenný tým a působil tak trochu jak kapitán fotbalové jedenáctky, který diriguje své spoluhráče. „Teď je potřeba zkontrolovat mladinu, která prošla dvojím rmutováním,“ pokračoval a poučil přítomné, jaké by měla mít správné vlastnosti, například barvu a vůni. „Svoje typické vlastnosti získá naše pivo v několikatýdenním procesu kvašení a ležení, které probíhá v oddělených nádobách, jak je typické pro české pivo plzeňského typu. Posledním tradičním krokem na varně je zvonění na zvonec, které signalizuje odeslání várky na kvašení,“ okomentoval sládek poslední pracovní úkon fotbalistů a fanoušků.

Foto

Byla to zajímavá zkušenost. Snad jsme díky dohledu zkušeného sládka nic nezkazili a fanoušci budou při sledování našich zápasů pít dobrý Gambáč, na který jsou zvyklí.“ vtipkoval Milan Petržela. „Snad budou zapíjet hodně našich gólů a vítězství. Čím více budou mít důvodů k přípitku po závěrečném hvizdu, tím lépe,“ doplnil ho David Lafata, který má v tomto ročníku Gambrinus ligy obdivuhodnou střeleckou bilanci.

Foto

Gambrinus, který dnes reprezentanti s fanoušky založili, bude hotový právě před mistrovstvím Evropy. Připravujeme pro něj speciální edici plechovek a během šampionátu se bude tato várka čepovat v našich hospodách,“ řekl sládek Homolka a dodal: „Jednáme také o možnosti čepovat naše pivo v jedné z pivnic přímo ve Wroclavi, kde bude hrát česká reprezentace zápasy základní skupiny. Věřím, že to dobře dopadne a naši fanoušci v Polsku budou mít kde slavit vítězství našeho týmu.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Ludwig

čtvrtek, 26. duben 2012
11:40

Ludwig

Za tento nesportovni cin vam vsem udeluji cervenou kartu!!!!
Piiiiisk!!
Fuj tajbl.. kdyby jste radsi trenovali, pak prijde na vec, a vy po tom travniku behate jak lemry. Stydte se.:(


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Dan

středa, 25. duben 2012
23:19

Dan

Tak co tam vlastně dělali, když mladina (sama) prošla dvojím rmutováním a oni ji měli jen zkontrolovat. Jestlipak je nechali alespoň kliknout myší na počítači, při spuštění procesu. :D
Hlavně že nechybí zmíňka o několikatýdenním kvašení v oddělených nádobách (rozuměj CKT)...
To je zase taškařice :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Dwarf

středa, 25. duben 2012
21:59

Dwarf

bych fakt rád věděl, jak v těch statisících hektolitrech poznaj tuhle várku :-) ta bude nejspíš venku už za týden...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

kremák

středa, 25. duben 2012
14:27

No to bude dobrůtka. PU je snad jediná pivovarnická firma v Evropě, která se neopírá o své prémiové značky(ty stojí taky za prd), nýbrž o tuctové 9% pivo(pokus to lze vůbec takto nazvat)!Radši si zajdu na Kácovské pivo!


napsal(a): kremák (pheber(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
03:44


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI