Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar začal stáčet výroční STO15° do lahví

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar začal stáčet výroční STO15° do lahví

[čtvrtek, 15. březen 2012]

Tento týden začal pivovar Ostravar stáčet své nové patnáctistupňové pivo Ostravar STO150 také do lahví. „Po čtrnácti dnech se naplno rozjela naše lahvárna,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas. Důvodem přerušení jejího provozu na přelomu února a března byla instalace nové etiketovací linky za téměř dvacet miliónů korun.

Pivovar Ostravar uvedl na trh své letošní výroční pivo Ostravar STO150 uvařené u příležitosti svých stopatnáctých narozenin přesně prvního března. Do této chvíle bylo k dispozici pouze v sudové podobě. Nyní ostravský pivovar začal s distribucí „stopatnáctky“, jak ostravští pivovarníci novému pivu familiérně říkají, také do obchodních řetězců.

Velkou novinkou pro spotřebitele bude, že Ostravar STO150 najdou na pultech v zelených lahvích. „Rozhodli jsme se dát naší úspěšné značce prémiovější balení,“ vysvětluje manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. “Podle průzkumů považují zejména mladí dospělí spotřebitelé zelené láhve za exkluzivnější a prestižnější. Zelené láhve Ostravar postupně zavedeme také u dalších piv z našeho portfolia,“ dodává Cieciotková.

Nové výroční pivo Ostravar STO150 by podle Cieciotkové mělo přispět k dalšímu zvýšení poptávky po ostravském pivu. „Inovace a novinky jsou pro každý pivovar důležité,” myslí si vrchní sládek ostravského pivovaru Richard Kornas a říká, že inovace v loňském roce znovu rozhýbaly dva roky po sobě klesající tuzemský trh. Společnost Pivovary Staropramen, do které Ostravar patří, podle vrchního sládka zvýšila loni prodej svého piva v tuzemsku právě především díky inovacím o 9% oproti roku předchozímu.

V Ostravaru jsme loni uvařili kvasnicové pivo speciálně pro hudební festival Colours of Ostrava. Na podzim jsme pak uvedli na trh pivo ve dvoulitrových PET lahvích. Náš nový Ostravar STO150 je pokračováním tohoto trendu přinášet spotřebitelům inovace a novinky,“ uvádí Kornas.

S produktovými inovacemi jdou v Ostravaru ruku v ruce také inovace výrobních technologií. Právě proces modernizace stáčírny lahví byl důvodem časové prodlevy mezi stáčkami do sudů a lahví. „Na přelomu února a března jsme v našem pivovaru nainstalovali nový moderní etiketovací stroj,“ prozradil sládek Kornas. Ostravar nový stroj pořídil v Německu za bezmála dvacet miliónů korun. Jeho instalace a zkušební rozjezd zabral pivovarníkům čtrnáct dní.

Dodavatelem našeho nového etiketovacího stroje je německá firma Krones, jejíž inženýři nám v minulých dnech s nájezdem linky pomáhali,“ prozrazuje Richard Kornas. Společnost Krones patří podle vrchního sládka ke světové špičce ve svém oboru. Kapacita nové etiketovačky je 32 tisíc lahví za hodinu.

Tisková zpráva

Ostravar začal stáčet výroční STO15° do lahví [p296]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VozechV

čtvrtek, 15. březen 2012
14:42

VozechV

A tady je pole pro uchycení starých staropramenských lahví.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI