Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba opět přesvědčila degustátory. Potvrdila jedinečnou chuť a kvalitu.

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba opět přesvědčila degustátory. Potvrdila jedinečnou chuť a kvalitu.

[pondělí, 13. únor 2012]

Světlý ležák Holba Premium získal bronz v celkovém hodnocení degustační soutěže Zlatá pivní pečeť 2012 a umístil se tak mezi třemi nejlepšími pivy všech kategorií.

Je to úspěch, který nás potěšil, ale co nás těší ještě více, je spokojenost a přízeň těch nejpovolanějších, tedy konzumentů,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru. Letošní úspěch navazuje na řadu předchozích a je potvrzením stabilně vysoké kvality piva Holba. Ležák je chloubou každého pivovaru a také v Holbě mu věnují mimořádnou pozornost. Vzniká tradičním způsobem výroby a ten přináší pivu jeho osobitou charakteristiku. Holba vyniká dokonale vyváženou chutí s vyšší hořkostí, výborným řízem a vysokou pitelností, která vybízí k dalšímu napití. Klasická výroba piva využívá nejen prvotřídní suroviny, ale dává pivu čas vzít si z nich to nejlepší. Než např. Holba Premium opustí brány pivovaru, trvá to déle než 2 měsíce a to je až čtyřikrát déle ve srovnání s europivy. „S pivem je třeba si vyhrát, jen tak získá svůj jedinečný charakter,“ potvrzuje Vladimír Zíka, jeden z porotců, kteří piva v soutěži hodnotili. Podle jeho vyjádření musí mít každý degustátor výbornou chuť, čich i zrak a stejně tak důležité je mít něco „oddegustováno“. „Čím má větší zkušenosti, tím rychleji pozná nežádoucí chutě i vůně, které k pivu nepatří,“ říká Vladimír Zíka. Řízená degustace má jasná pravidla a jejím úkolem je počítat také s únavou degustátorů, proto jich letos do Tábora přijela více než stovka, aby byla zajištěna vysoká objektivita. Většinou šlo o sládky přihlášených pivovarů a nezávislé degustátory.

Degustační soutěž každoročně probíhá v Táboře v rámci Pivovarských slavností.

O titul Zlatá pivní pečeť se letos utkalo na 500 piv ze 108 pivovarů v celkem 21 kategoriích. Degustátoři posuzovali především chuť, hořkost, říz, ale i vzhled přihlášených piv, tedy vlastnosti, které jsou pro konzumenta nejdůležitější. Táborských Slavností piva se zúčastní nejen pivovary z České republiky, ale i ze Slovenska, Ruska, Belgie, Nizozemska, Slovinska nebo Rakouska.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Castorp

neděle, 8. duben 2012
23:16

Oni si prostě kluci udělají svoje soutěže, sami to tam odporotcují, čistě náhodou se jejich piva umístí na čelných místech, takže jsou prostě nejlepší. Mají jen jednu vadu : nedají se příliš pít.


napsal(a): Castorp (macko.p(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI