Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Holba navýšil prodeje piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Holba navýšil prodeje piva

[pondělí, 30. leden 2012]

Konzumenti sázejí na chuť a kvalitu piva z hor.

Pivovar Holba v loňském roce vystavil 336 tisíc hl piva a navýšil tak celkovou produkci o více než 11 procent, což představuje 35 tisíc hl piva. Zvýšené poptávce se těší nejen Holba Premium a Holba Šerák, ale také speciály. Nárůst odbytu potvrzuje vzrůstající oblibu ryzího piva z hor, které si stabilně drží většinový podíl v domácím regionu a úspěšně posiluje pozice také v ostatních částech republiky.

Holba je český pivovar, který patří k první desítce u nás. Vlajkovou lodí značky je oblíbená jedenáctka Holba Šerák, dnes symbol Jeseníků. Její každoročně rostoucí produkce se loni přiblížila 220 tisícům hl a dá se předpokládat, že stejně úspěšná bude i letos. Nárůst poptávky patřil také ležáku Holba Premium. Jeho loňská produkce dosáhla téměř 45 tisíc hl a více než 10 procentní nárůst kopírovaly také speciály. Holba má za sebou úspěšný rok a dosažené výsledky připisuje nejen vysoké kvalitě piva a jeho osobité charakteristice, ale také servisu a službám, které ovlivňují spokojenost konzumentů.

Můžeme zodpovědně říci, že rostoucí oblíbenost našeho piva není dílem reklamy, ale jeho stabilní kvality a chuťové jedinečnosti. Tu mu přináší tradiční receptura i dodržování klasických postupů při výrobě“ říká Vladimír Zíka a dodává: „Jsme rádi, že naši konzumenti dobré pivo poznají a dokáží ho ocenit“. Nejvíce se Holba prodává jako čepovaná, to znamená v sudech. Loni to bylo 175 tisíc hl, pak následují lahve s více než 150 tisíc hl piva a plechovky, které se kupují spíše příležitostně. Od loňského roku je Holba Śerák na trhu také v PET lahvích o objemu 1,5 litrů.

Zatímco dnešní trend přeje konzumaci lahvového piva, Holba dokáže udržet štamgasty v restauraci, a to je určitě pozitivní signál, na který provozovatelé gastro provozoven slyší.

Restaurace a hospůdky vždy zůstanou místem společných setkání, sociálního kontaktu, který je zvláště v menších městech a obcích nenahraditelný. Dává konzumaci piva jinou dimenzi, kterou budeme i nadále podporovat,“ vyjadřuje Vladimír Zíka.

Loni Holba obohatila sortiment o Šerák Speciál 13,51 polotmavý, který je běžně k dispozci ve světlé variantě. Speciály jsou vítaným zpestřením nabídky a největší zájem o ně je v zimě o Vánocích a v období Velikonoc.

V uplynulém roce společnost investovala více než 40 miliónů milionů Kč především do rekonstrukce sklepa a nových přetlačných tanků. Modernizace ležáckých sklepů, která významně navýší kapacitu sklepa, bude ukončena letos v dubnu

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI