Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarnická společnost K Brewery Trade, a. s. chystá změnu názvu na Pivovary Lobkowicz, a.s.

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarnická společnost K Brewery Trade, a. s. chystá změnu názvu na Pivovary Lobkowicz, a.s.

[úterý, 31. leden 2012]

Obchodní jednotka pivovarnické skupiny K Brewery, sdružující sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, chystá změnu názvu. Místo K Brewery Trade, a.s. bude od 1. 2. 2012 používat název Pivovary Lobkowicz, a.s.

Společnost přitom o změně názvu uvažovala již delší dobu. „Jako ryze česká společnost, za níž stojí pouze český kapitál a která se zabývá prodejem piva vyrobeným výhradně v České republice, chceme nést i český název, který lépe vystihne předmět našeho podnikání,“ uvedl Zdeněk Radil, jeden z akcionářů skupiny a zároveň její generální ředitel.

Společnost zvolila název podle své vlajkové lodi – ležáku Lobkowicz Premium, který nese jméno jednoho z historicky nejvýznamnějších českých šlechtických rodů, jenž mimo jiné dříve vlastnil také jeden z pivovarů skupiny. Společnost si zachovává slogan „Návrat k tradici“, nezměněn zůstane i název mateřské organizace K Brewery Group, a.s.

O společnosti Pivovary Lobkowicz, a.s.

• Společnost Pivovary Lobkowicz, a.s. je obchodní společností skupiny K Brewery Group, a.s. zabývající se distribucí a prodejem výrobků 7 regionálních pivovarů - v Protivíně (Platan), v Jihlavě (Ježek), v Uherském Brodě (Janáček), v Hlinsku v Čechách (Rychtář), v Klášteře Hradišti nad Jizerou (Klášter), ve Vysokém Chlumci (Vévoda) a v Černé Hoře.

• Vlajkovou lodí společnosti je prémiový ležák Lobkowicz Premium se sloganem „Šlechtic mezi pivy“, který se vaří v protivínském pivovaru dle tradičních výrobních postupů a z ryze českých surovin – sladu, vody a chmele – bez použití extraktů či cizích příměsí.

• V portfoliu značek nalezne zákazník vedle světlých výčepních piv a ležáků také řadu speciálů – od polotmavých, vícestupňových přes tmavé ležáky a piva pšeničná až po kvasnicová či nefiltrovaná piva. Skupina rovněž nabízí široký sortiment nealkoholických nápojů z Pivovaru Černá Hora.

• Majoritní podíl ve skupině má majitel luhačovických lázní a dalších firem Martin Burda společně s finančníkem Grzegorzem Hótou. Své minoritní podíly mají ve skupině také Zdeněk Radil, působící dnes také ve funkci generálního ředitele K Brewery, a podnikatelka Eva Kropová.

Tisková zpráva

Pivovarnická společnost K Brewery Trade, a. s. chystá změnu názvu na Pivovary Lobkowicz, a.s. [p394]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI