Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Stáčírna Plzeňského Prazdroje slaví pět let

Co se píše o pivovarech a pivu


Stáčírna Plzeňského Prazdroje slaví pět let

[pátek, 16. prosinec 2011]

Od svého spuštění stočila přes 8 milionů hektolitrů lahvového piva

Před pěti lety se otevřela nova stáčírna Plzeňského Prazdroje. Od roku 2006, kdy bylo nové zařízení slavnostně uvedeno do provozu, bylo na moderních linkách stočeno více než 8 milionu hektolitrů piva. Díky neustálému technickému zdokonalování patří stáčírna i po pěti letech provozu k nejmodernějším zařízením v České republice v pivovarnickém oboru.

Výkon dvou linek na stáčení vratných i nevratných lahví pro sedm druhů lahví a mnoho variant výrobků činí 120 tisíc lahví za hodinu. Obě lahvové linky stáčírny na jedné směně obsluhuje 15 pracovníků s tím, že jedna linka jede nepřetržitým provozem a druhá stejnou směnností každý druhý týden. Pod jednou střechou máme také plechovkovou linku, která má hodinový výkon 31 tisíc na 500 ml a 39 tisíc na 330 ml plechovky. Linku na plechovky obsluhují 4 pracovníci na každé směně ve třísměnném provozu. Díky technické vyspělosti tohoto zařízení jsme schopni zásobovat nejen český trh, ale také více než padesátku exportních zemí,“ přiblížil parametry linky manažer stáčírny Vítězslav Kouba.

Již od uvedení do provozu je linka neustále adaptována na měnící se požadavky. Mezi větší dodatečné investice patří například modernizované a rozšířené skladovací prostory pro suroviny. Linka v Plzni je výjimečná i tím, že využívá způsob takzvané průtokové pasterizace, který je k pivu maximálně šetrný. Průtoková pasterizace napomáhá udržet chuť piva a prodloužit dobu trvanlivosti, díky které se především Pilsner Urquell vyváží také do vzdálených zemí v zámoří.

Celková rozloha stáčírny zabírá 20 000 m2, tedy přibližně 5 fotbalových hřišť. Byla vybudovaná v roce 2006 za neuvěřitelných sedm měsíců a představuje nejvyšší novodobou investici Plzeňského Prazdroje. Náklady tehdy činily 1 miliardu Kč.

Stáčírna je také součástí návštěvnické trasy v pivovaru Plzeňského Prazdroje a za pět let jejího fungování ji už vidělo přibližně 625 000 návštěvníků.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1048


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

geomal

sobota, 17. prosinec 2011
16:32

to Máza:
Plzeňský Prazdroj je jedna z mála celosvětově úspěšnách, šlapajících firem, které u nás působí a my uslintaní maločeši na ni prskáme, že je to velkochemička, co vyrábí chcanky. Myšlení českého lidu asi nikdy nepochopím.


napsal(a): geomal [Odpovědět]

JakubN.

neděle, 18. prosinec 2011
09:46

to geomal:
Tak proč té "uspěšné šlapající" firmě rok od roku klesá výstav, zavírá pivovary (Polsko)? A navíc "celosvětový úspěch" se s tím že vaří europivo nevylučuje... Např. chemici z Heinekenu jsou také celosvětově úspěšní a šlape jim to :-))


napsal(a): JakubN. [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
18:28


posted by: Inzerce

Máza

neděle, 18. prosinec 2011
19:17

to JakubN.: To myslíš vážně že to Heinekenu šlape? On u nás nezavírá pivovary a neklesá mu výstav?


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Trhac

neděle, 18. prosinec 2011
12:39

Trhac

to geomal: No nejspíš to bude tím, že chcánky opravdu vyrábí:-D
Včera sem se vyprosťoval hambyhnusem,a to už bych si i na tom Ambrosiovi pochutnal víc :D


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

JakubN.

neděle, 18. prosinec 2011
20:32

to Máza:

Ironie, vážený, ironie...


napsal(a): JakubN. [Odpovědět]

kremák

pátek, 16. prosinec 2011
13:54

Ještě si tak položiti otázku, zdali to pivo chutná tak, jak za dob, když ještě se koukalo především na kvalitu a ne kvantitu. Odpověď nechám na každého z vás. PS.: Zítra si jedu pro pivo na Vánoce do Benešovského velkosladu pro Hubertuse 12% z Kácova. Mají ho prý za 9,90,-!! Obrovská kvanta piva , vyrobená Jihoafrické chemičce Prazdroj as. mi jsou jaksi u zádele!!


napsal(a): kremák (phroot(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Máza

sobota, 17. prosinec 2011
10:55

to kremák: Tak proč to sem vůbec píšeš když je Ti to u prdele?


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kremák

čtvrtek, 9. únor 2012
18:17

to Máza: Píši jsem proto, protože chci. Tento Web není vytvořený fans Pilsneru Ur... (nebo jak se to vůbec jmenuje - nemá to už ani český název),nýbrž je pro fand pravého, poctivého českého piva.


napsal(a): kremák (phroot(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI