Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rožnovský pivovar uvaří na Vánoce novinku

Co se píše o pivovarech a pivu


Rožnovský pivovar uvaří na Vánoce novinku

[středa, 14. prosinec 2011]

Letos poslední, již deváté farmářské trhy proběhnou v sobotu ve dvoře Rožnovského pivovaru. Na co se můžete těšit?

Tento trh bude v duchu vánočním – plný koled a tradičních dobrot - nebudou chybět klobásky a domácí uzeniny, sýry pařené i uzené, koření, ke koupi bude zelenina, česnek, mák i ořechy – prověřené domácí kvality. Kdo má rád sladké, ocení tradiční frgály, štramberské uši, perníčky, med i medovinu nebo domácí čaje. Nebudou chybět ani konopné masti a pivní kosmetika, dobová košťata i pometla, stromky a okrasné křoviny. Také přijede několik výrobců zabijačkových specialit.

K masovému základu přijdou k chuti výborná kvasnicová piva Rožnovského pivovaru, a to světlé pivo Radhošť, polotmavý Rothschild, černý Čert, medové pivo dvakrát prokvašené. Novinkou na vánoční tabuli bude kvasnicové pivo Popper – 16° ležák.

Když budete mít chutí a vůní dost, můžete se projít. Vánoční atmosféra let minulých na vás dýchne ve Valašském muzeu v přírodě. V 1. patře se nachází výstava Psáno o vánocích, prezentující sbírku pohlednic s vánoční tématikou ze sbírkového fondu muzea. K vidění je na 200 pohlednic z let 1910 – 1950.

Zdroj: Novinky.cz | Autorka: Vlaďka Horáčková

http://www.novinky.cz/vase-zpravy/zlinsky-kraj/vsetin/2910-8397-roznovsky-pivovar-uvari-na-vanoce-novinku.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

kolemjdoucí

středa, 14. prosinec 2011
21:42

o jaké lži ty paňáco mluvíš?

Okřídlený posel
„Bitva u Waterloo je ta nejkratší, jakou kdy člověk mohl vidět,“ komentuje svůj rychlý a nečekaný úspěch Wellington. V jednom dni je o výsledku rozhodnuto. Zpočátku to vypadá, že Napoleon vyhraje, a proto také první tajná vojenská depeše informuje Londýn o jeho vítězství. Po příchodu pruských posil pod vedením maršála Gebharda von Blüchera (1742–1819) se ale štěstěna jednoznačně přiklání k Wellingtonovi. Kurýr Nathana Rothschilda na víc nečeká a z bojiště štve koně směr Brusel. Pokračuje do Ostende v Západních Flandrech, kde si najímá malou loď, která ho přeplaví přes rozbouřené moře do Anglie. Zpráva o koaličním úspěchu se dostává už 20. června k Nathanovi (podle některých zdrojů zprávu Rothschildovi přináší poštovní holub) a ten spěchá informovat vládu. Tam se mu ale vysmějí. „To je nějaký výmysl. Jaké pro to máte důkazy? Přece jste se něco takového nemohl dozvědět dřív než my. Počkáme si na našeho posla,“ usoudí v nevyšších kruzích. Vládní kurýr doráží až 21. června v 11 hodin večer. Major Henry Percy přináší oficiální depeši, že Napoleon byl po těžkém boji poražen.

20násobný zisk
Nathan nad nedůvěrou britských špiček pokrčí rameny a sám spěchá na burzu. Dává pokyn k prodeji dluhopisů a k jejich následnému nákupu, až jejich hodnota klesne takřka na nulu. V tu chvíli to ještě málokomu na burze přijde divné. „Ten Žid se jen snaží zadržet padající trh, je v tom namočený až po uši,“ šeptají si makléři. Ještě netuší, jakou lest jim nastražil. Když dorazí zprávy o tom, že Británie ve skutečnosti válku vyhrála, cena dluhopisů opět vylétne do závratných výšin. Majetek Rothschildů se rázem zdvacetinásobí!


napsal(a): kolemjdoucí (m.boro(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Džordž

středa, 14. prosinec 2011
14:49

Džordž

Pojmenovat pivo po židovském bankéřovi, který k majetku přišel de facto díky lži, je fakt něco... :-? (Rotchildův zvěd u Waterloo záměrně lhal. Tvrdil, že vyhrál Napoleon, což vedlo k neskutečně obrovskému propadu na burze. Rotchild pak za pár penny koupil celou Anglii)
Třeba někdo někdy pojmenuje pivo po takovém vejlupkovy, který žije díky dotacím z našich daní, jako je třeba Babiš :(


ICQ: 365234863

napsal(a): Džordž [Odpovědět]

Adsense

14. květen 2024
08:41


posted by: Inzerce

jiri.kana

středa, 14. prosinec 2011
21:56

jiri.kana

to Džordž:Doporučuji adresovat stížnost rovněž na Slovensko do pivovaru Bytča. :D


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 15. prosinec 2011
00:03

Sekal

to jiri.kana: Popper prodával vysavače sedlákům, kteří neměli zavedenou elektřinu.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI