Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Křtili chodovarským pivem

Co se píše o pivovarech a pivu


Křtili chodovarským pivem

[neděle, 13. březen 2005]

Hned několik kmotrů měl křest premiérového cédéčka okresní kapely Chodská vlna, který se uskutečnil po desáté hodině večerní v domažlickém Městském kulturním středisku. Pivem z Chodovaru pokřtili album nazvané Alou! sládek chodovarského pivovaru Jiří Pleska společně s Antonínem Vlčkem majitelem horšovskotýnské stavební firmy, Václavem Váchalem z kdyňského nahrávacího studia a Janem Pluháčkem, ředitelem ZUŠ ve Staňkově.

"Věříme, že si při poslechu našeho alba užijete pořádného dudáckého bigbítu a vaše srdéčko zaplesá. Jsme rádi, že jste na náš křest přišli a mnohokrát vám za vaši přízeň děkujeme," pronesl krátce po křtu zpěvák a kytarista Chodské vlny Pavel Morysek a jal se přihlížejícím divákům rozdávat zbylé láhve Chodovaru. Navíc s ostatními členy vhodil do publika pivní tácky s tím, že kdo je chytí, má točené pivo zdarma.

Křtu desky předcházela domažlická premiéra dokumentárního filmu amerického režiséra Jesse Brawna Ještě hrajou dudy, která sklidila bouřlivý potlesk. Poté se návštěvníkům křtu představila skupina Poitín prezentující se tradiční akustickou hudbou z Irska a Skotska. Ta svou roli předkapely splnila a publikum na očekávané vystoupení Chodské vlny správně nažhavila. Bohužel avizované vystoupení folkového kytaristy Zdeňka Hartla se neuskutečnilo, protože jej skolila chřipková viróza. Celým večerem doprovázel Gery Weschke. (Mojenoviny)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI