Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Reakce pivovarů na méněčlenné domácnosti

Co se píše o pivovarech a pivu


Reakce pivovarů na méněčlenné domácnosti

[úterý, 12. červenec 2011]

Diferenciace u skupinových balení je klíčem k nárůstu zisku pivovarů. Společnost Logipack se touto myšlenkou zabývala a ukázala na nutnost nových řešení vhodných pro nápojový průmysl. Zvláště u evropského pivovarského průmyslu se rámcové podmínky již léta mění v souvislosti se změnou dynamiky trhu i aktivitami konkurence.

Na základě výsledků získaných ze sledování spotřebitelského chování a díky poklesu výskytu velkých rodin, se průměrná spotřeba piva na jednu domácnost již léta snižuje.

Proto spotřebitelé zcela opouštějí trh s pivem nebo se obracejí od klasických přepravek k jiným alternativám balení. Zvláště malá balení mají u spotřebitelů rostoucí oblibu. Skupinová balení jsou vhodná z hlediska pohodlí pro kupující a v době zmenšujících se domácností je odpovídajícím trendem odklon od klasických přepravek k obalům pouze s několika lahvemi.

Rozmanité varianty skupinových balení např. po čtyřech, šesti, osmi, deseti nebo dvanácti vratných lahvích, se mohou snadno umístit na „Allrounder“. Nabízejí spotřebitelům splnění jejich požadavků na optimální množství pro každou domácnost. Umožní se tím snadná manipulace, jak ve výrobních a prodejních skladech, tak i na prodejnách. Tyto operace lze provádět s několika skupinovými obaly současně a jde je pak i přikládat na palety k tradičním přepravkám. Usnadňuje se tak i výměna vratných obalů. Vzájemně spojené lahve, tzv. Closed Baskets, jsou na horní části uzavírajícího obalu opatřeny vlastním EAN kódem a zvláštní cenou za tuto společnou prodejní jednotku.

Dnes se dá říci, že se na nápojovém trhu v Německu logipacky již etablovaly. S tímto systémem pracuje mnoho velkých pivovarů i velkoobchodních středisek. Closed Baskets jsou prodávány na více než 11 000 prodejních místech. Roční objem takto balených nápojů se pohybuje kolem 800 000 hl.

Zdroj: Agronavigátor | Autorka: Iva Hvízdalová | BRAU INDUSTRIE

http://www.agronavigator.cz/default.asp?ch=13&typ=1&val=112232&ids=176


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Rashid

středa, 13. červenec 2011
05:15

Bože, tak to je zase článek o ničem. Nahradíme klasické přepravky. Proč to dělat jednoduše, když to jde složiteji.Radši budou zaplavovat prostředí dalšíma obalama na obaly. Kdyby se raději pivovary dohodli na jedné pivní láhvi. Hlavně, aby byla vratná. A to včetně 0,3l, kdy jeden pivovar zálohuje a druhý zas ne.
Je v tom chaos. Navíc neexistuje žádný oficiální seznam druhu pivních lahví, které jsou zálohované. Budu ho muset vytvořit.

A ještě si rejpnu :co je to proboha "closed baskets "allrounder"?? Jsme snad Češi, tak se snažte autore článku to aspoň nějak přeložit.


napsal(a): Rashid [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI