Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Chodová Planá: Pivovar pořádá mistrovství světa

Co se píše o pivovarech a pivu


Chodová Planá: Pivovar pořádá mistrovství světa

[pondělí, 27. červen 2011]

Patnácté Mistrovství světa v koulení dubových pivních sudů se uskuteční v sobotu 25. června v areálu Rodinného pivovaru Chodovar v Chodové Plané. V městysu se zároveň budou konat Chodské slavnosti. Závodit se bude na tradiční trati v běhu na 600 metrů s dřevěným pivním sudem.

Slavnosti mají také další doprovodný program. Akce bude slavnostně zahájena v 11 hodin na pódiu za radnicí na náměstí v Chodové Plané. Samotný závod v koulení sudů začne v jednu hodinu odpoledne závodem osobností s obřími ležáckými sudy.

V 15 hodin vypukne Chodovar In–line 2011, což je divácká soutěž na kolečkových bruslích. Zájemci se do závodu mohou přihlásit během dne přímo na místě. Součástí programu bude také několik hudebních vystoupení. V 16 hodin to bude defilé Posádkové hudby Praha, v 18 hodin zahraje dechová hudba Chodovarka a od 20 hodin bude hrát skupina Roulette Music.

Finálový závod Mistrovství světa v koulení sudů je naplánován na 17 hodin.Vjedenáct hodin večer pak vypukne ohňostroj, a to na náměstí pod kostelem. Součástí sobotního programu je cykloturistický závod z Březové u Sokolova do Chodové Plané. Jeho start je v 9 hodin v Březové, doprava zpět je zajištěna. V centru Chodové Plané budou stánky dobových řemesel, v nabídce bude možnost nákupu i ochutnání chodských koláčů.

Pivovar umožní prohlídku pivovarských sklepů spojenou s ochutnávkou ve skalním sklepě. Prohlídky se uskuteční od 11 do 13 hodin. V soutěžním závodu mistrovství světa budou startovat družstva z České republiky, Německa, Velké Británie, Ruska, Kanady, Jihoafrické republiky, Austrálie, Itálie, Ukrajiny, Litvy a dalších zemí.

Zdroj: Tachovský deník

http://tachovsky.denik.cz/kratce_region/893296.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI