Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar otevře pro Colours pivovarskou školu

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar otevře pro Colours pivovarskou školu

[čtvrtek, 23. červen 2011]

Pivovar Ostravar otevře v době konání festivalu Colours of Ostrava pivovarskou školu. Všichni zájemci starší 18 let si zde mohou zdarma rozšířit své teoretické i praktické znalosti o pivu. Kromě pivovarské školy, která bude součástí doprovodného programu Colours, připravil Ostravar pro účastníky festivalu i ostatní Ostraváky a návštěvníky města také exkursi pivovarem zakončenou degustací.

Ostravský pivovar byl založen v roce 1897 a s vařením piva má velmi bohaté zkušenosti.

Přemýšleli jsme, jak využít prostory našeho pivovaru pro samotný festival. Nakonec nás napadlo otevřít u nás v době festivalu pivovarskou školu. Jedná se o zajímavý a atraktivní projekt, který obohatí dosavadní doprovodný program a zároveň bude v desetileté historii Colours úplnou novinkou,” říká manažerka značky Ostravar Martina Bučková.

Ostravar otevře pivovarskou školu na 4 dny, přičemž výuka proběhne přímo v areálu pivovaru na Hornopolní ulici v Ostravě. Kapacita pivovarské školy bude činit více než 350 studentů. “První tři dny může naši školu absolvovat přibližně 100 studentů, poslední den více než 60. Studium bude trvat pouhou jednu vyučovací hodinu a každý student musí mít 18 nebo více let,” říká Bučková.

Během šedesáti minut se studenti dozvědí vše o historii piva, seznámí se se surovinami, ze kterých lze pivo uvařit, a také s technologiemi výroby piva a z nich vyplývajícími typy piv. Vedle teoretických informací si účastníci pivovarské procvičí také praktické dovednosti – naučí se, jak správně čepovat i degustovat pivo. “Bez toho, aniž byste znali základní pravidla degustace, vlastně objektivně nemůžete posuzovat různé druhy piv. I proto účast v naší škole všem vřele doporučuji.” vysvětluje Libor Vávra, který bude jedním z vyučujících.

Kromě pivovarské školy rozšíří Ostravar v době Colours návštěvní hodiny pro účely exkurzí. “Od čtvrtka do neděle budeme mít otevřeno vždy od 10.00 do 16.45. Pro návštěvníky jsme na Colours připravili trasu v délce 90 minut,” komentuje Bučková. V jejím průběhu si lidé mohou prohlédnout pivovarskou varnu, která je srdcem každého pivovaru, ležácký sklep nebo stáčírnu.

Na rozdíl od klasické exkurze se však do představení pivovaru při Colours zapojí celá naše ostravarská parta a lidé se budou moci setkat se zástupci všech profesí,které jsou důležité při výrobě piva,” popisuje Martina Bučková. Novinkou bude také to, že při exkurzi budou mít lidé možnost ochutnat pivo přímo z ležáckého tanku, nebo že degustace piv z portfolia ostravského pivovaru proběhne přímo ve speciální degustační místnosti.

Přihlášky do pivovarské školy začne Ostravar přijímat společně s žádostmi o exkurzi 23.6. Obě akce jsou co by doprovodný program hudebního festival Colours of Ostrava zdarma. “Z tohoto důvodu doporučuji všem udělat si rezervaci exkurze nebo školy dopředu, zájem očekáváme vysoký,” předpovídá Martina Bučková, manažerka značky Ostravar. Přihlášky do školy i na exkurzi přijímá Ostravar na internetových stránkách www.ostravar.cz.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Ostravar | Walker&Lambert


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI