Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nymburské pivo oslavily tisíce lidí

Co se píše o pivovarech a pivu


Nymburské pivo oslavily tisíce lidí

[pondělí, 20. červen 2011]

Kdo přišel v sobotu do nymburského pivovaru na Slavnosti Postřižinského piva, určitě neprohloupil. Za prvé měl možnost ochutnat všechny druhy tohoto zlatavého moku, které se v pivovaru vyrábějí, za druhé si měl možnost zdarma poslechnout například kapelu Divokej Bill, revivalovou bandu muzikantů Tři sestry banditos a vrcholem celého kulturního zážitku byli bratři Neckářové se skupinou Bacily

Den začal „uplakaně“, už po deváté ráno začalo pršet a kdyby někdo nad areálem prolétl letadlem, spatřil by kromě velkých poutačů na nymburské pivo také pestrobarevnou škálu deštníků. „Mohlo být lepší počasí, ale nám to nevadí, protože máme deštníky a zahřívá nás přeci nymburské pivo,“ nechala se slyšet partička obdivovatelů country kapely Country expres, která celou akci zahájila.

Areál se odpoledne naplnil k prasknutí a pivo teklo ze všech píp, které byly v tu dobu k dispozici. „Letos by tu mělo být tak kolem šesti tisíc lidí, ale je to jen odhad, protože je, jako každoročně, vstup zdarma. Mám velkou radost z toho, že i přes nepřízeň počasí si k nám už lidé našli cestu a tuto akci nevynechají,“ uvedl spokojený ředitel pivovaru Pavel Benák.

Ten také prozradil, že nové etikety na Pepinovu desítku, Francinův ležák, Něžného barbara či Bogana jsou už připraveny. Jaké budou a kdy se s nimi budete moci setkat v obchodech, vás budeme informovat už v nejbližších dnech, v některém z dalších vydání Nymburského deníku.

Zdroj: Nymburský deník | Autorka: Milena Jínová

http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/pivovar20110619.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Mosquit

pondělí, 20. červen 2011
14:33

Mosquit

Akce se mi líbila, lidové ceny piva (20-23 za půllitr), kvasnicové bylo výborné, Barbar dobrý a překvapila mě tmavá 11° :-)

Do toho možné prohlídky pivovaru, vstup zdarma, parní vlak zdarma, kapely zdarma, bez front u stánků. Točeno do kelímků, do vlastního (nebo zakoupeného skla) točili také a dokonce vyplachovali půllitry (tedy někde..). Podařená akce i přes občasné kapání - žádný déšť :-)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI