Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovaru Litovel se letos zvýšil prodej, spotřebě přálo počasí

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovaru Litovel se letos zvýšil prodej, spotřebě přálo počasí

[středa, 15. červen 2011]

Pivovaru Litovel se v prvních pěti měsících letošního roku meziročně zvýšil prodej asi o deset procent. Spotřebě podle vedení závodu přálo mimo jiné slunečné jarní počasí. Litovelský pivovar loni vystavil zhruba 160 tisíc hektolitrů piva, meziročně o něco méně.

"Stejně jako jiné tuzemské výrobce piva i nás v minulém roce postihla z hlediska prodejů světová hospodářská krize. V celém Česku se prodeje snížily zhruba o devět až deset procent, v našem případě to bylo výrazně méně," uvedl ředitel litovelského pivovaru Lumír Hyneček.

Doplnil, že letos se situace na trhu zlepšila. "Letošní rok vidíme vzhledem k vývoji v prvních pěti měsících roku, kdy nám prodeje vzrostly, pozitivně. Doufejme, že nám bude počasí přát, protože počasí je našim nejlepším marketingovým nástrojem. Je také vidět, že se ekonomika trochu oživuje," uvedl Hyneček.

Pivovar Litovel je členem skupiny středomoravských pivovarů Zubr, Holba a Litovel. Tyto pivovary prodávají svoji produkci především na Moravě a ve východních Čechách.

Zdroj: Olomouc.cz

http://zpravodajstvi.olomouc.cz/clanky/Pivovaru-Litovel-se-letos-zvysil-prodej-spotrebe-pralo-pocasi-16296

[Litovel] 14:11 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI