Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Colours budou mít poprvé své vlastní festivalové pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Colours budou mít poprvé své vlastní festivalové pivo

[středa, 8. červen 2011]

Hudební festival Colours of Ostrava bude mít poprvé ve své desetileté historii vlastní pivo. Pro festival ho uvaří jeho nový partner - pivovar Ostravar. “Chtěli jsme dát Coloursům k jejich jubileu nějaký dárek. A jelikož jsme pivovar, bude od nás nejlepším dárkem várka speciálního festivalového piva,” říká manažerka značky Ostravar Martina Bučková. Festivalové pivo bude mít unikátní recepturu. Jejím autorem je devětadvacetiletý talentovaný pivovarník Jan Řehůřek z Ostravy.

Ostravar uvaří pro festival tzv. barevné kvasnicové pivo. “Festivalový kvasnicový Ostravar nebude barevný svou barvou, ale barvou své chuti,” vysvětluje vrchní sládek ostravského pivovaru Richard Kornas. Při tvorbě jeho receptury využil Ostravar bohatých zkušeností s vařením kvasnicového ležáku. “Ve srovnání s tradičními kvasničáky, které znají například návštěvníci Slavností pivovaru Ostravar, bude festivalové pivo uvařeno na malinko jiném základě,” říká Kornas.

Festivalová inovace se týká nejen sypání, ale i chmelení. Pivo tak dostane plnější chuť a typická hořkost Ostravaru bude doprovázena výraznějším chmelovým aroma” vysvětluje Jan Řehůřek, který je autorem festivalové receptury. Díky pozměněnému postupu a receptuře získá kvasnicové pivo větší pestrost. “Přesně v duchu Colours,” poznamenává Kornas.

Návštěvníci se tak mohou těšit na speciální festivalový kvasnicový ležák plnější chuti s výraznějším chmelovým aroma doprovozeným osvěžující esterovou vůní. Kvasnicový ležák bude mít navíc ráznější říz, sytější barvu a vyšší obsah zbytkového extraktu.

Ostravar začal s přípravou festivalového piva na přelomu května a června. Tento týden šel kvasnicový ležák do ležáckého sklepa, kde bude zrát až do 13.července. “Pak ho stočíme a převezeme ve speciálních chladících kamionech na Colours,” uvádí vrchní sládek s tím, že na Colours přiveze Ostravar celkem 1000 sudů festivalového piva.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen | Walker&Lambert


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

DanD

středa, 8. červen 2011
17:19

DanD

Marketingové řečičky. Beztak použijou recepturu z osvědčeného Bazala, maximálně přidají víc chmele do třetího chmelení, aby víc voněl.


napsal(a): DanD [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI