Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Světlý ležák Starobrno je zlatý

Co se píše o pivovarech a pivu


Světlý ležák Starobrno je zlatý

[úterý, 7. červen 2011]

Pivovar Starobrno má pořádný důvod k oslavě. Degustátoři z řad pivovarnických odborníků na právě probíhající prestižní soutěži Pivo České republiky 2011 v Českých Budějovicích rozhodli, že světlý ležák Starobrno je nejlepší ze všech přihlášených světlých ležáků a náleží mu nejvyšší ocenění, tedy první místo!

Starobrněnský ležák vyhrál v nejprestižnější kategorii soutěže Světlý ležák PREMIUM a v obrovské konkurenci třiceti přihlášených piv. Vítězství přivítal i manažer a vrchní sládek starobrněnského pivovaru Tomáš Pluháček. „Je to skvělá zpráva. Pochopitelně nás velmi těší, že náš Ležák Starobrno vyhrál v kategorii Světlý ležák Premium, kterou si nejvíc cení pivaři i odborníci. Pivovary do této kategorie posílají vždy to nejlepší, co mají a co mohou nabídnout,“ komentoval vítězství piva Tomáš Pluháček. Současně podotkl, že ho těší úspěch v tak velké konkurenci ostatních pivovarů. „Úspěch je o to cennější, že letos byla kategorie prémiových ležáků hojně obsazena. Sešlo se v ní na třicet vzorků, které o vítězství soupeřily,“ dodal Tomáš Pluháček. Ležák Starobrno je podle něj plné pivo s vyváženou hořkostí a příjemným řízem, které se velmi dobře pije.

Starobrněnská piva se pravidelně umisťují na předních místech v degustačních soutěžích – chutnají laikům i odborníkům. V letošním roce se může rovněž prvním místem a Zlatou pivní pečetí pochlubit desetistupňové Starobrno Tradiční z degustační soutěže v Táboře. Za úspěchem starobrněnských piv stojí použití surovin špičkové kvality, tradiční způsob výroby i moderní technologie, které pivovar řadí mezi nejmodernější podniky svého druhu v Evropě. Neméně důležitý ovšem je zdravý moravský patriotismus a fortel zaměstnanců pivovaru, kteří svým štamgastům vaří skvělé „pivo s moravským srdcem“.

Degustační soutěž Pivo České republiky se už tradičně koná začátkem června na výstavišti v Českých Budějovicích. Letos se do soutěže přihlásilo 52 pivovarů s 261 vzorky piv. Anonymní degustace prováděli kvalifikovaní odborníci z pivovarů České republiky i Slovenska. Soutěžilo se celkem v 17 kategoriích. Oficiální výsledky budou vyhlášeny v sobotu, kdy také jednotlivé vítězné pivovary převezmou ocenění.

Zdroj: iBrno

http://www.ibrno.cz/zajimavosti/35993-svetly-lezak-starobrno-je-zlaty.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI