Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar znovu podpoří ekologickou akci Čištění Malše

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar znovu podpoří ekologickou akci Čištění Malše

[pondělí, 30. květen 2011]

K Malému jezu se potápěči vracejí již počtvrté. Loni ze dna řeky vylovili například dvě jízdní kola, zrezivělé hrnce, pneumatiky, výfuk, různé dráty, spojkové ložisko i další autodíly. Na dně ale ležel i těžký řetěz od bagru. Ve sběrném dvoře skončilo zhruba 300 kilogramů různého odpadu, především železného šrotu.

Počin potápěčů z Octopus klubu je velmi užitečnou ukázkou praktické ekologie a odpovědnosti k životnímu prostředí. Věříme, že na širokou veřejnost zapůsobí práce potápěčů výchovně. Je smutné, že objem potenciálně nebezpečných odpadků na dně řeky se ani po třech letech zásadním způsobem nesnížil,“ říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru, který je partnerem akce.

Tento úsek řeky jsme vybrali z jednoho prostého důvodu. Jde totiž o místo, které od jara do podzimu pravidelně využívají obyvatelé města ke koupání. Jen málokdo by věřil, kolik nebezpečných předmětů lze v řece nalézt. Cílem naší akce je nejen přispět k čistotě řeky, ale také ochránit koupající se od možných poranění,“ uvedl Karel Exl, instruktor potápění z klubu Octopus České Budějovice.

Budějovický Budvar podporuje svůj domácí region i investicemi do dalších, zejména kulturních projektů. V letošním roce to jsou například Jihočeské divadlo, Slavnosti pětilisté růže, festival Okolo Třeboně nebo Mezinárodní hudební festival v Českém Krumlově. V sobotu 18. června proběhne v Českých Budějovicích již pátý ročník rockového festivalu Budvar Fest. Značka Budweiser Budvar bude také generálním partnerem festivalů Basinfirefest ve Spáleném Poříčí a Mighty Sounds v Táboře. Významnou akcí s bohatým hudebním programem bude i tradiční Den v Budvaru, který se letos uskuteční 10. září.

Zdroj: Tisková zpráva Budějovického Budvaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI