Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Žízeň se letos v létě bude hasit Staropramen Cool Lemonem

Co se píše o pivovarech a pivu


Žízeň se letos v létě bude hasit Staropramen Cool Lemonem

[čtvrtek, 12. květen 2011]

Staropramen v těchto dnech přichází na český trh s novinkou rozšiřující pivní kategorii, která potěší všechny milovníky netradiční svěží chuti. Nový Staropramen Cool Lemon v sobě zajímavým způsobem kombinuje světlé pivo s chutí citrónu. To podpořeno nižším obsahem alkoholu, kterého je v něm jen 2 %, dělá z tohoto piva favorita pro volbu nápoje především v teplých letních dnech. Příznivci svěžích chutí se s touto novinkou v portfoliu značky Staropramen mohou setkat od poloviny května.

Čeští spotřebitelé preferují pestrost chutí, a to již platí také ve světě piva. Pro různé příležitosti hledají různé typy piv. My jim nyní nabízíme alternativu pro specifické příležitosti konzumace spojené především s obdobím léta. Staropramen Cool Lemon v sobě kombinuje vše dobré z klasického světlého piva s osvěžující chutí citrónu. Věříme, že tak bude pro mnohé vítaným nápojem slunečných letních dnů,“ uvedl Martin Bořil, manažer inovací společnosti Pivovary Staropramen.

Staropramen Cool Lemon by tak měl být tam, kde lidé hledají letní osvěžení. Uhasí žízeň na plážích, bude zpestřením na letních party, obohatit může také grilování či osvěží jen tak v parném odpoledni ve stínu slunečníku. „Víme, že toto pivo nejvíce ocení především mladí dospělí spotřebitelé, kteří vyhledávají nové a netradiční věci, a ženy, do jejichž chutě jsme se podle prvních reakcí přesně trefili,“ upřesňuje očekávání nejčastějších konzumentů nového piva Bořil.

Nápad připravit českým spotřebitelům tento mix kombinující pivo a ovocnou svěží příchuť a nabídnout jim ho nyní vychází z analýz spotřebitelských preferencí, které pivovar pravidelně provádí. „V dnešní době je pro každý pivovar důležité hledat nové příležitosti a segmenty na trhu. Z vývoje v posledních letech je zřejmé, že především mladší generace dospělých nechce jen tradiční piva, ale pestrost nabídky. Včetně tohoto typu piva. Proto na něj sázíme a jako první u nás jej uvádíme do široké distribuce v obou prodejních kanálech,“ vysvětluje důvody zavedení nového piva Martin Bořil.

V celém procesu přípravy byla asi nejdůležitějším rozhodnutím volba příchutě. Hlavním kritériem bylo vytvoření správné harmonie chuti světlého piva s ní. „Citrónová příchuť má oproti jiným variantám pro mix s pivem velkou výhodu, protože optimálně vyvažuje hořkou chuť piva a zároveň není příliš sladká,“ říká k finální volbě Bořil. „Při správném vychlazení na optimálních 7 stupňů tak vzniká skutečně osvěžující nápoj,“ dodává.

Nový Staropramen Cool Lemon se bude prodávat v půllitrových lahvích a plechovkách, a to nejen v segmentu retail, ale doplněn originální sklenicí také v segmentu gastro. Uvedení novinky, která je osmým typem piva v nabídce značky Staropramen, bude vedle reklamní kampaně s názvem „Uhas žízeň Lemonem“ doprovázet i ochutnávková tour po celé České republice.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Filip

čtvrtek, 14. červenec 2011
15:30

E104 - Chinolinová žluť, dobrou chuť.


napsal(a): Filip [Odpovědět]

Marcela

pátek, 8. červenec 2011
20:32

Jsem abstinent,a to doslova,ale musím uznat,že tohle je˝fakt hustý˝gratuluji.


napsal(a): Marcela (horvathovamarcela(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
15:40


posted by: Inzerce

ladin

čtvrtek, 23. červen 2011
14:09

Vyzkouseno v plechovce v hospode, pivovarem "doporucena" cena 25 Kc. Pivo bych v tom se zavrenyma ocima vubec nepoznal, je to extreme sladka limonada navic s chinolinovou zluti... Nikdy vice.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Slava

čtvrtek, 23. červen 2011
12:52

je to příšerně sladké, tím se žízeň nezažene. Chtělo by to něco jako je Radler. Myšlenka dobrá, provedení příšerné


napsal(a): Slava (ra.fik(a)seznam.cz) [Odpovědět]

phrabina

pondělí, 6. červen 2011
14:27

phrabina

"... pivo nejvíce ocení především mladí dospělí spotřebitelé." Zapomněl na pěší cyklisty, plnoleté děti, hydratující sportovce a nekojící ženy. Není lehké býti manažerem inovací, i když preferuje aktivní způsob života a nebojí se nových výzev.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Kristýna

pondělí, 6. červen 2011
12:18

Pivo nepiju, tohle mi bylo nabídnuto na grilovaní a byla jsem z něj nadšená.


napsal(a): Kristýna [Odpovědět]

Mosquit

pátek, 20. květen 2011
17:24

Mosquit

Ochutnáno, v lahvové verzi, zakoupené v běžné obchodní síti ("Hruška").

Chuťově to nijak pivo nepřipomínám, vzhledově lehce zakalené, barva světlejší pšenice, pěna dobrá. Sladké to je, ale zase lepší než pít Colu. Chutnalo i osobám, které pivo jinak nepijí. Myslím, že si to někdy v létě na perném koupališti dám radši než Pito nebo Colu, budu-li tam autem (samozřejmě v rozumném množství a čase, i ty 2% potřebují vyprchat...)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Ondra

pátek, 20. květen 2011
17:49

to Mosquit:
Též jsem to ochutnal, a na zahnání žízně dobrý. Teď má Černá Hora uvést na trh Velena s limetkou, ten mě bude zajímat více.


napsal(a): Ondra [Odpovědět]

Peter-RSL

pátek, 13. květen 2011
21:13

Ako maly pivovar z Banskej Bystrice vyrobil Urpiner Radler(nejako jul 2010), potom to obkukal Zlaty Trepeliciak od Heinekenu(samozrejme za premrstenu cenu) a teraz Staropramen...
Na co tieto giganty musia obkukavat,oni by mali tvorit,ale im ide iba o zisk,tak nech predavaju radsej nadalej sracky ako Kelt,Corgon,Staropramen a neseru sa to inych segmentov,aj tak vacsinou vyrobia iba ochutenu sracku :)


napsal(a): Peter-RSL [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 12. květen 2011
15:54

Dan

Čeští spotřebitelé nic nepreferují, to jen velkochemička vymyslela jak ještě více vydělávat. Pivo asi už víc ředit nelze, tak se vymyslí způsob jak tam tu vodu dát oficiálně. K tomu trochu chemických aromatických přísad a je to.
Teď už jen zbývá to spotřebitelům pořádně vtlouct do hlavy, aby si to oblíbili... Všichni pak budou "In" a nebude jim vadit že de fakto pijí ochucenou vodu.
Naši pivní předci se musí v hrobě obracet :(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

OM

čtvrtek, 12. květen 2011
14:28

Mne treba neco jako Gosser NaturRadler na trhu chybel. Jakmile bude trochu teplejc, bude to fajn piti.


napsal(a): OM [Odpovědět]

Jakubisko

čtvrtek, 12. květen 2011
11:52

"Čeští spotřebitelé preferují pestrost chutí, to již platí také ve světě piva" - to je možná pravda, ale takoví těžko kupují pivní náhražky ze smíchovské velkochemičky... :-D


napsal(a): Jakubisko [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 12. květen 2011
11:30

Jana

Brrrrrrrr!


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Masakr

čtvrtek, 12. květen 2011
11:27

Zase nějaká mňamka:-),a přitom by stačilo tak málo,začít dělat normální pivo.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Erika

sobota, 4. červen 2011
16:45

erika

tak jsem ochutnala před dvěma dny tu vaši novinku a musím přiznat že mi moc chutna před tím jsem pila frisco ktere je taky dobre ale toto je levnější je toho víc a je to velmi osvěžující začinam na tom docela ujíždět hlavně aby to vyráběli od ted už pořad protože jak já si něco oblíbím tak to piju dlouho takže vám děkuji za super letní napoj s pozdravem erika.


napsal(a): Erika [Odpovědět]

Dan

sobota, 4. červen 2011
17:11

Dan

to Erika:
Ochutanla jste to před dvěma dny a už na tom začínáte ujíždět? :)
A není to třeba jinak? Nejste náhodou ze Staropramenu?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Chody

sobota, 4. červen 2011
20:19

Chody

to Erika:
A jakej je problém si smíchat výčepní pivo s limonádou :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI