Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Najväčšia pivovarnícka skupina prudko zvýšila zisk

Co se píše o pivovarech a pivu


Najväčšia pivovarnícka skupina prudko zvýšila zisk

[středa, 4. květen 2011]

istý zisk najväčšej svetovej pivovarníckej skupiny Anheuser-BuschInBev (AB InBev) v 1. kvartáli 2011 prudko vzrástol, ale tento výsledok skresľuje fakt, že v rovnakom období vlani mal pivovar vyššie náklady na splátky úrokov z dlhu.

Podľa najnovších údajov sa čistý zisk AB InBev za tri mesiace do konca marca 2011 zdvojnásobil na 964 miliónov USD (652,23 milióna eur) zo 475 miliónov USA v 1. štvrťroku 2010. Tržby spoločnosti, ktorá okrem iných značiek vyrába pivo Budweiser či Stella Artois, v období január - marec 2011 vzrástli medziročne o 5 % na 9 miliárd USD.

Objem predaného piva v sledovanom období medziročne klesol o 0,4 %. Dopyt po zlatom moku sa znížil takmer vo všetkých regiónoch, vrátane najväčšieho trhu skupiny USA, ktoré zápasia s vysokou nezamestnanosťou. Pivovar ale verí, že zotavovanie amerického trhu práce, a tým aj dopytu po pive, je už len otázkou času.

AB InBev však v 1. kvartáli 2011 predal menej piva aj v Brazílii, ktorá je po USA druhým najväčším trhom pivovaru. Na príčine boli silné dažde a záplavy, ako aj zdraženie zlatého moku v latinskoamerickej krajine.

Na 2. štvrťrok však už AB InBev predpovedá, že zotavovanie kľúčových ekonomík začne naberať tempo, čo bude mať pozitívny vplyv aj na spotrebiteľské výdavky a dopyt po pive.

Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Zdroj: Fin web HN online.sk | TASR

[AB InBev] 11:21 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI