Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Za zábavou na kole i vlakem

Co se píše o pivovarech a pivu


Za zábavou na kole i vlakem

[středa, 4. květen 2011]

Pestrý program na květen připravil nejen pro příznivce Postřižinského piva jeho výrobce Pivovar Nymburk. Pro sportovně založené je na 7. května připravený cyklistický výlet na trase Nymburk – Lysá nad Labem. Dáváte-li přednost svezení vlakem, vydejte se o tři týdny později na cestu již tradičním Postřižinským expresem, který se tentokrát vydá do Mělníka. Cestu v něm vám zpříjemní živá hudba v podání skupiny Třehusk.

Postřižinská cyklistická premiéra

První květnovou sobotu můžete otestovat svou kondici a zároveň se pobavit a zmapovat postřižinské hospůdky od Nymburka směrem k Lysé nad Labem a zpět, přičemž každá z cest povede po jiné straně řeky. Postřižinský cyklootvírák je v rámci programu Pivovaru Nymburk letošní novinkou. Cestu dlouhou přibližně 43 km a vedoucí po turistických stezkách polabskou nížinou s vámi absolvují také ředitel a sládek tohoto pivovaru, takže můžete při jedné ze 4 plánovaných občerstvovacích zastávek načerpat nejen ztracenou energii, ale také řadu zajímavých informací. Pokud si na každé z těchto zastávek nezapomenete razítkem potvrdit svou účast, čeká vás na konci výletu také malý dárek. Výlet se uskuteční 7. května, vyráží se v 10:30 hod. od Pivovaru Nymburk. Podrobnější informace o trase naleznete na www.postriziny.cz/cyklootvirak.

Postřižinský parní expres

Den plný zážitků nabízí výlet Postřižinským expresem. Za doprovodu živé hudby vás souprava vedená parní lokomotivou dopraví z Nymburka přes Lysou nad Labem a Všetaty do Mělníka a přes Mšeno, Katusice a Mladou Boleslav zpět do Nymburka. Součástí výletu je více než dvouhodinová zastávka v Mělníku, kde můžete navštívit například známý zámek, kostelní věž s krásnou vyhlídkou či katakomby. Během cesty parním vlakem a při větších zastávkách bude hrát skupina Třehusk. K dispozici bude občerstvení v podobě Postřižinského piva, limonády a teplých jídel. Postřižinský expres se vydá na cestu 28. května v 8.30 z Nymburka hlavního nádraží. Předpokládaný návrat je přibližně v 17.20. Cena jízdenky pro dospělého činí 200 Kč, za jízdenku pro děti od 6 do 15 let zaplatíte 100 Kč. Děti do 6 let mají cestu zdarma, avšak bez nároku na sedadlo. Počet jízdenek je omezen kapacitou vlaku. Jízdenky je možné koupit již nyní v Pivovaru Nymburk a na osobní pokladně železniční stanice Nymburk hl. n.

Podrobný jízdní řád letošního Postřižinského expresu naleznete stejně jako fotografie z předcházejících cest i dalších akcí Pivovaru Nymburk na www.postriziny.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Postřižinského pivovaru Nymburk

Za zábavou na kole i vlakem

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI