Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Výsledky testu: Nejlepší pivo získalo 66 bodů ze 100 možných, nejhorší jen 24.

Co se píše o pivovarech a pivu


Výsledky testu: Nejlepší pivo získalo 66 bodů ze 100 možných, nejhorší jen 24.

[středa, 16. březen 2011]

Březňák 66,4 výčepní 6,90 Kč (Kaufland) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Heineken Krušovice (Pivovar Velké Březno) do konce trvanlivosti: 170 dní složení: pitná voda, ječný slad, cukr, upravený chmel, chmelové produkty deklarovaný obsah alkoholu: 4,1 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,85 % extrakt původní mladiny: 9,63 % (je to tedy původní „devítka“) celkový dojem z degustace: Velmi dobré vyvážené pivo s dobrou pitelností.

Klasik 58,3 výčepní 6,90 Kč (Billa) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: neuveden prodává: Plzeňský Prazdroj do konce trvanlivosti: 179 dní složení: voda, ječné slady, chmelové produkty deklarovaný obsah alkoholu: 3,8 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,8 % extrakt původní mladiny: 8,7 % (je to tedy původní „osmička“) celkový dojem z degustace: Dobré pivo se slabší plností a dobrou pěnivostí.

Schwarzenberg 10 55,1 výčepní 6,90 Kč (Kaufland) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: neuveden prodávající: K Brewery Trade do konce trvanlivosti: 138 dní složení: voda, ječný slad, chmelové produkty, upravený chmel deklarovaný obsah alkoholu: 4,0 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 4,2 % extrakt původní mladiny: 10,2 % (je to tedy pravá „desítka“, jediná v celém testu) celkový dojem z degustace: Příjemné, osvěžující, dobré pivo s velmi dobrou barvou a pěnou.

Argus Pivo Premium 51,3 výčepní 6,90 Kč (Lidl) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: neuveden na obale pouze Lidl ČR do konce trvanlivosti: 178 dní složení: voda, ječný slad, chmel, chmelový extrakt deklarovaný obsah alkoholu: 4,1 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 4,0 % extrakt původní mladiny: 9,7 % (je to tedy původní „devítka“) Celkový dojem z degustace: Osvěžující, lehce nakyslé pivo, s drsnou hořkostí.

Bertold Světlé výčepní pivo 49,9 výčepní 6,50 Kč (Albert) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Pivovar Holba, vyrobeno pro Ahold země původu: ČR do konce trvanlivosti: 58 dní složení: voda, ječný slad, cukr, upravený chmel, chmelový extrakt, antioxidant kyselina askorbová deklarovaný obsah alkoholu: 4,2 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 4,1 % extrakt původní mladiny: 9,6 % (je to tedy původní „devítka“) Celkový dojem z degustace: Dobré osvěžující pivo s drsnou hořkostí.

Deep Pivo 49,9 výčepní 5,90 Kč (Lidl) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: neuveden, na obale pouze Lidl ČR do konce trvanlivosti: 137 dní složení: voda, ječný slad, chmel, chmelový extrakt deklarovaný obsah alkoholu: 4,0 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,8 % extrakt původní mladiny: 9,7 % (je to tedy původní „devítka“) celkový dojem z degustace: Lehce nevyvážené pivo s oxidační vůní a chutí, stabilní pěnou a dobrou barvou.

Světák Originál 42,8 lehké 4,90 Kč (Billa) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: pivovar Holba Hanušovice do konce trvanlivosti: 15 dní složení: voda, ječné slady, glukózový sirup, chmelové produkty, antioxidant kyselina askorbová deklarovaný obsah alkoholu: 3,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,1 % extrakt původní mladiny: 7,7 % (je to tedy původní „sedmička“) Celkový dojem z degustace: Pivo s nízkým řízem, nevyváženou hořkostí a nestabilní pěnou.

Servus Original Pils 34,8 výčepní 6,98 Kč (Interspar) body skupina piva cena (obchod) přepočítaná na 0.5 litru

výrobce: Made in EU, European Food Rumunsko do konce trvanlivosti: 15 dní složení: voda, slad, kukuřice, chmel deklarovaný obsah alkoholu: 4,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 4,6 % extrakt původní mladiny: 9,8 % (je to tedy původní „devítka“) celkový dojem z degustace: Nevyvážené až nepitelné pivo s nízkou hořkostí a silným řízem. Označení „Pils“ klame spotřebitele, není sice patentově chráněno, ale používá se pro ležáky plzeňského typu.

Staročech 32,7 výčepní 5,90 Kč (Penny Market) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Pivovar Nymburk do konce trvanlivosti: 23 dní složení: pitná voda, ječný slad, chmel, chmelové produkty deklarovaný obsah alkoholu: 3,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,4 % extrakt původní mladiny: 8,5 % (je to tedy původní „osmička“) celkový dojem z degustace: Nezajímavé, podprůměrné pivo s prázdnou, starou chutí. Před dvěma měsíci mohlo být lepší.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Honza

úterý, 31. květen 2011
23:27

honza

Já si nemůžu pomoct, ale ten Servus mi chutnal, nejlepší pivo z PET lahve co sem měl...a měl sem jich dost!


napsal(a): Honza [Odpovědět]

pivo

středa, 16. březen 2011
21:25

pivo

Ať taky něco sdělím k testu a do této diskuse. Já si na pivu rád pochutnám anebo že bych byl tak zásadový nevím, na supermarketové značky se podívám, kdo to vyrábí, případně z čeho, ale nekupuju. Myslím, že to jsou taková pseudopiva pro lidi, které zajímá jen cena, nic víc. Když to někdo pije, jeho věc ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
23:22


posted by: Inzerce

JardaK

středa, 16. březen 2011
16:50

JardaK

S vyjímkou těch rumunských patoků z Intersparu jsem všechna uvedená piva ochutnal. Fakt! Prostě ochutnávám vše vyráběné v České republice, včetně značek pro markety, a schovávám si etiketu. Jedno bych však nikdy neudělal a překvapuje mě, že to udělali degustátoři, když všichni byli od fochu. Nekoupil bych pivo, které má dva, tři týdny do konce DMT, nebo je navíc se zákalem. Ani v pivovarské prodejně, natož v marketu. Samozřejmě nemluvím o kvasičákách, pivech jako Krakonoš, co mají 40 dnů, atd., ale o bežných, pasterovaných pivech s 3-6 měsíční výdrží. A paradoxně všechna nejstarší piva byla z Nymburka, Postřižinské výčepní 10 dnů před DMT, zákal, Grešlák 24 dnů, Staročech 23 dnů. Pěkně tím Nymburk zařízli, leckdo si řekne, tři vzorky, tři sračky. Na Staročecha si už nepamatuji, ale originál s Hrabalem a i Grešlák pro Tesco mě příjemně překvapili. Lehké pivo, ale dobré. Konkrétně ten Grešlák jsem ochutnal minulý týden, s DMT 22.5. a fakt jsem byl docela překvapen.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

emu

středa, 16. březen 2011
17:27

emu

to JardaK: a to já ´bych právě naopka ocenil, že se tito "degustátoři" vůbec obtěžovali s tím, že dny do konce trvanlivosti uvedli. je to poměrně důležitá informace a většinou to v podobných testech kvality chybí... kromě toho upřímně řečeno, zákazníka až tak moc nezajímá, jak dlouho to pivo leží na regálu. zákazníka zajímá, jak to chutná


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Dan

středa, 16. březen 2011
17:57

Dan

to emu:
Já bych neřekl že zákazníka zajímá jak to chutná. Velkou část zajímá jen cena. Když jsem poprvé viděl v supermarketu pivo z Rumunska "Servus Original Pils", v PET lahvích za neskutečně nízkou cenu, tak jsem si říkal, že se asi zbláznili, tohle jim přeci nikdo nekoupí.
Hluboce jsem se mílil, za pár dnů nebyla ani láhev...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

JardaK

čtvrtek, 17. březen 2011
16:10

JardaK

to emu:
To je pravda a tato informace mě potěšila. Ale pro objektivitu testu by měla mít piva srovnatelné DMT. Ale 10 dnů před DMT a 176 dnů před DMT je dost zásadní rozdíl. Mezi vzorky sice je řada značek pro ty, co jen chtějí cokoliv za co nejmíň, ale třeba Březňák nebo Schwarzenberg myslím není tato kategorie. Nebo lehké osvěžující pivo při práci za horkého dne, po jídle je-li pak třeba brzo řídit, pro ty, co preferují méně alkoholu a kalorií, atd. To by třeba pro Postřižinské mohla být cílová skupina. A podle chuti čerstvého vím, že na to má.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Archimedes

středa, 16. březen 2011
16:00

to jsou názvy piv ? jaktěživ jsem něco podobného neslyšel ...


napsal(a): Archimedes [Odpovědět]

Dan

středa, 16. březen 2011
14:54

Dan

To je tedy přehlídka lahůdek.
Proč v tomto, zajisté odborném testu, chybí Gh9? Že by náhoda?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

nrw

středa, 16. březen 2011
14:58

to Dan: Podle cen piv bych řekl, že G kope za vyšší ligu.


napsal(a): nrw [Odpovědět]

Sekal

středa, 16. březen 2011
17:08

Sekal

to Dan: Asi žádná náhoda, když pod článkem na idnes není diskuse.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI