Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hubertus se pyšní dalším titulem Zlatá pivní pečeť

Co se píše o pivovarech a pivu


Hubertus se pyšní dalším titulem Zlatá pivní pečeť

[pondělí, 7. březen 2011]

Stále větší ohlas v konkurenčním prostředí získává v rámci celé České republiky kácovský pivovar. Důkazem budiž 21. reprezentační Slavnosti piva a minerálních vod v Táboře, odkud výprava z Posázaví přivezla také k radosti obchodního ředitele Jana Matějky titul Zlatá pivní pečeť.

Foto

Jaký úspěch jste přesně zaznamenali?

Zvítězili jsme v tradiční degustační soutěži v hotelu Palcát v Táboře, kde vzorky piva nehodnotí laická veřejnost, ale samotní pivovarníci, čímž celá soutěž získává na kreditu. Pro letošní rok uspělo naše pivo Hubertus v kategorii tmavý speciál. Jen připomenu, že v minulých ročnících porotě velmi chutnal náš kvasnicový ležák a v roce 2009 dokonce zvítězil.

Dá se říct, že letos oceněný tmavý speciál tedy patří do vaší top nabídky?

Je to prémiové pivo, které v Kácově zatím vaříme dvakrát do roka, vždy na Velikonoce a na Vánoce.

Jak se ocenění v tomto prestižním klání všeobecně projeví? Odrazí se to třeba ve větším zájmu o pivo?

Záleží na samotném pivovaru, jak to uchopí a marketingově zúročí. V každém případě je naší snahou přenést toto ocenění, kterého se nám dostalo od odborné veřejnosti, i na tu laickou, která je velmi často ovlivněna působením velmi nákladné reklamy v médiích.

Někomu se může zdát, že podobných degustačních soutěží je celá řada, a tak každé pivo něco vyhraje…

Je jich opravdu hodně, zejména v rámci různých pivních slavností a podobných akcí, ovšem soutěž v Táboře je, jak jsem již naznačil, specifická. Takže získané ocenění má určitě významnou hodnotu i vzhledem k anonymitě hodnocených vzorků.

Jak soutěž vůbec probíhá?

Na stole před vámi stojí šest až osm skleniček. V každé je asi půl decilitru piva konkrétního druhu. Během několika minut musíte posoudit vůni, chuť, hořkost, plnost a říz předložených pivních vzorků.

Byl jste také v porotě?

Ano, spolu s naším ředitelem, sládkem a vedoucí laboratoře. Celý den probíhá ve velmi příjemné, a navzdory konkurenčnímu prostředí, i přátelské atmosféře. Snad určitá nepříjemnost může být, že vzhledem k anonymitě vzorků, dáte třeba nejhorší známku vlastnímu pivu. To se může klidně stát (smích).

A otázka na závěr: Jak se daří kácovskému pivu expandovat po České republice?

Zatím se nám daří neustále rozšiřovat počet výčepních míst našeho sudového piva v rámci zejména Středočeského kraje a Hlavního města Prahy. To, že se tak děje, je dílem vynikajícího piva z rukou kompaktního týmu kácovského pivovaru a vyvážené obchodní strategie respektující jak požadavky zákazníků, tak i naše současné možnosti.

Foto

Reprezentační slavnosti piva v Táboře jsou největším setkání pivovarníků a výrobců piva v České republice. Zůstává jak odbornou degustační soutěží pro desítky pivovarů z České republiky a ze zahraničí, tak populárním setkáním milovníků zlatého moku nad stovkami druhů piva. Do degustační soutěže o titul Zlatá pivní pečeť se letos přihlásilo celkem 105 pivovarů. Byly mezi nimi tuzemské i nadnárodní pivovary, pivovarské domy a minipivovary. O prestižní ocenění usilovaly ve 21 kategoriích. Degustace jsou díky anonymitě a kontrole maximálně objektivní a oficiálně garantované odbornými autoritami. Soutěže piva certifikují také světově renomovaná společnost Bureau Veritas Czech Republic a Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky.

Zdroj: Deník.cz | Autor a foto: Luboš Hájek


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI