Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Protivínský pivovar změní jméno i právní formu

Co se píše o pivovarech a pivu


Protivínský pivovar změní jméno i právní formu

[pátek, 4. březen 2011]

Protivínský Pivovar Platan již delší dobu nevyrábí pouze pivo stejného jména, ale i další značky piv z tuzemské skupiny K Brewery. Majitel pivovaru se proto rozhodl změnit jméno na Pivovar Protivín a také jeho právní formu. Ze společnosti s ručením omezeným se stane akciovka, zjistil deník E15.

Pro změnu názvu jsme se rozhodli proto, že protivínský pivovar vyrábí kromě značky Platan 11 také jiné značky, a to nejen regionálního charakteru – Lobkowicz Premium (i Nealko), Schwarzenberg a Merlin. Tímto krokem tedy dojde k odlišení názvu pivovaru a jeho geografického určení od značek zde vyráběných,“ řekla E15 mluvčí K Brewery Barbora Burešová.

Ke kterému datu pivovar změní jméno, to se zatím podle mluvčí říct nedá. Náklady na přejmenování pivovaru nebudou podle Burešové nijak zvlášť vysoké. Pokud firma mění jméno, obvykle to znamená i změnu firemní grafiky, přemalování služebních aut, změnu firemních tiskovin a dalších a dalších věcí.

V tomto případě to nebude tak výrazné. „Náklady na přejmenování společnosti nebudou nijak horentní, rozhodně se nejedná o miliony. Většina komunikace je totiž spojena spíše se značkami než se jménem pivovaru,“ podotkla mluvčí.

Skupina K Brewery získala protivínský pivovar v únoru 2008. Pod skupinu patří nyní sedm tuzemských menších pivovarů, mimo jiné i v Černé Hoře na Blanensku, Ježek v Jihlavě či Rychtář v Hlinsku. Podle dřívějších informací skupina očekává, že její pivovary loni zvýšily tuzemské prodeje o 16 až 25 procent z loňských 600 tisíc hektolitrů na 700 až 750 tisíc, zatímco celý český pivní trh loni podle odhadu svazu pivovarů a sladoven klesl o osm procent.

Tržby za prodej vlastních výrobků Pivovaru Platan dosáhly v roce 2009 částky 163 milionů korun, což bylo zhruba o třetinu méně než o rok dříve. Předloňský zisk činil 12,7 milionu korun, o rok dříve to bylo 23,9 milionu korun. Výsledky pivovaru za loňský rok zatím skupina nezveřejnila.

Zdroj: Zprávy E15.cz | Autor: Dušan Kütner


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Emiran

sobota, 5. březen 2011
22:19

Záměr je jednoznačný - nespojovat výrobky jako Lobkowicz apod. s Platanem, který nemá úplně nejlepší pověst, ačkoliv se (podle mne) v poslední době trochu zlepšil. Mám doma jednu težce získanou láhev (dovezenou přímo z Protivína) Merlinu a na ní je napsáno "Vyráběno v pivovaru v Protivíně" a ne v Platanu. Na této zprávě mi nepřijde nic moc zajímavého, snad jen že K Brewery Group všechny novinky vaří v Platanu, pardon Protivíně :-)


napsal(a): Emiran [Odpovědět]

Dan

sobota, 5. březen 2011
17:46

Dan

Že by takovou změnu dělali jen kvůi výrobě Lobkowicze, Schwarzenberga a Merlina? Není za tím spíš to, že se chystají vyrábět různé noname značky pro řetězce?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
09:11


posted by: Inzerce

Petr.L

sobota, 5. březen 2011
19:22

Petr.L

to Dan: Já nevím, co to s tím má společný, proč by kvůli tomu měnili název pivovaru? Už pro Lidl vařili DEEP (nevím, jestli to už není vše z Polska)..


napsal(a): Petr.L [Odpovědět]

Dan

sobota, 5. březen 2011
19:35

Dan

to Petr.L:
Já vím že vařili pro řetězce i pro jiné pivovary (např. nealko pivo Vozka pro Svijany). Samozřejmě transformace na akciovku je běžná věc, ale možná jsou i jiné důvody, kvůli legislativě a eventuální výrobě pod jinými značkami. Třeba se k tomu někdo vyjádří, kdo ví víc.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Maxič

pondělí, 7. březen 2011
18:29

Maxič

to Dan:
Právě jsem přišel z Penny. Kromě klasického Staročecha z Nymburka(3.5%) tam prodávají i Staročecha z K Brewery Trade, a.s.(4.7%). V basách od Platanu.....


napsal(a): Maxič [Odpovědět]

Dan

úterý, 8. březen 2011
00:42

Dan

to Maxič:
Už to začíná...
To jsem zvědavej, co nás v tomto směru čeká...
Asi továrna která navaří cokoliv pro kohokoliv


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Tchoř

úterý, 8. březen 2011
07:32

to Dan:
Tak ať si vaří co chce, kdo má rád dobré pivo, ten si ho najde. Pořád ale lepší patoky domácí výroby než srovnatelné (mnohdy se stejným názvem - třeba. Deep, Argus aj.) chc*nky z Polska.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

fero

sobota, 5. březen 2011
14:13

Fero

Podle dřívějších informací skupina očekává, že její pivovary loni zvýšily tuzemské prodeje o 16 až 25 procent z loňských 600 tisíc hektolitrů na 700 až 750 tisíc, zatímco celý český pivní trh loni podle odhadu svazu pivovarů a sladoven klesl o osm procent.
Kolik z toho vypil piva Autor: Dušan Kütner když vypotil tento blábol.A pokud skupina K Brewery ještě v březnu 2011 neví kolik toho piva vlastně v minulém roce 2010 prodali tak potěš Pánbůh nad takovou takovou administrativou.


napsal(a): fero [Odpovědět]

Lecba.neklidem

sobota, 5. březen 2011
16:45

to fero: tomu rozumím...to je tak když někdo koupí Černou horu


napsal(a): Lecba.neklidem (martinkalina(a)seznam.cz) [Odpovědět]

jzb

sobota, 5. březen 2011
12:17

Chápu správně, že se z pivovaru tímto stává univerzální výrobna pro univerzální patoky?


napsal(a): jzb [Odpovědět]

Jan Bartoloměj

sobota, 5. březen 2011
22:22

to jzb: Já to naopak vnímám lépe - Platan je nicneříjící jméno všem mimo jižní Čechy, ale Protivín na mapě každý najde. Co se kde vaří pak nepoznáš ani podle jednoho.


napsal(a): Jan Bartoloměj [Odpovědět]

Michal

neděle, 6. březen 2011
09:13

Michal

to Jan Bartoloměj: Ó, to sem rád, že mi soudruzi z KBT osvětlili, kde se vůbec pivovar Platan nachází. Vůbec sem to nevěděl. Eště bych prosil přejmenovat pivovar Ježek (kde to sakra je?), Rychtář, Janáček a Klášter. Nějak je nemůžu najít na mapě....


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

jzb

pondělí, 7. březen 2011
21:35

to Jan Bartoloměj: Vnímám to tak, že se z pivovaru oficiálně stane továrna na patoky. Pivovar nebude vařit pivo, ale značky. No nevim.


napsal(a): jzb [Odpovědět]

Vlasta

pondělí, 7. březen 2011
21:56

to jzb: Tak koukám, že pánové se zase jednou sešli s pozitivní náladou u počítačů, místo toho, aby šli raději na pivo :-(


napsal(a): Vlasta [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI