Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Belgii klesá spotřeba piva

Co se píše o pivovarech a pivu


V Belgii klesá spotřeba piva

[neděle, 27. únor 2011]

Hospodářská recese se promítla do spotřeby piva v jedné z velmocí výroby tohoto nápoje v Belgii. Uvádí to statistika Unie belgických pivovarníků. Podle ní klesl zájem o belgická piva téměř o tři procenta. I přesto si ale pivovarnický průmysl vedl v krizi lépe než jiná odvětví potravinářské výroby.

V Belgii se loni vypilo 844 milionů litrů piva a klesající trend pokračuje. Oznámil prezident profesní organizace belgických pivovarníků Theo Vervloet.

Příčinu vidí jednak ve stávce kvůli propouštění, která zasáhla několik pivovarů na počátku loňského roku. Dalším faktorem může být několikatýdenní neobvykle chladné počasí v prosinci, kdy Belgie tonula v přívalech sněhu.

Tendence pít méně piva je ale všeobecná. Podle Vervloeta mizí zvyk dát si malé, tedy čtvrtlitrové pivo v polední pauze. Lidé pijí spíše ve volném čase.

Dnes se v Belgii vypije 81 litrů piva na obyvatele. Před deseti lety do ale bylo 100 litrů. Nijak to nemůže ohrozit světové prvenství Česka ve spotřebě piva. Ta je skoro 151 litrů na osobu a rok.

Zdroj: Rozhlas.cz | Autor: Pavel Novák


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Masakr

neděle, 27. únor 2011
11:47

Já se ani nedivím,když na závodech pozvem holanďana nebo belgičana na pivo(PU,bohužel o tom nerozhoduju já:-( ),tak by chlemtali dokud by tem sud nevypili:-),většinou přinesou na ochutnání karton nějakého místního a pak se člověk nediví,že tam spotřeba začla klesat,PU je proti tomu mana nebeská:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI