Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ve Velkopopovickém pivovaru chystají Ladovské vepřové hody

Co se píše o pivovarech a pivu


Ve Velkopopovickém pivovaru chystají Ladovské vepřové hody

[středa, 23. únor 2011]

Do Ladova kraje na vepřové hody. Patříte mezi milovníky dobrého piva a jídla? Pak se v sobotu 5. března 2010 vydejte do malebného Ladova kraje, kde se ve Velkých Popovicích od deseti dopoledne do tří odpoledne budou konat Ladovské vepřové hody.

Těšit se můžete na celou řadu voňavých vepřových pochoutek, zabijačkové lahůdky jako jelítka a jitrnice, zabijačkovou polévku, zabijačkový guláš, tlačenku, světlý i tmavý prejt, škvarky, sulc, ovarová kolena a šunku od kosti na grilu. A protože k vepřovým hodům neodmyslitelně patří dobře načepovaný Velkopopovický Kozel, uskuteční se tato akce přímo v místním pivovaru a přilehlé originální restauraci Kozlovně. Pro příznivce sladších pokrmů budou napečeny domácí buchty a koláče.

V areálu pivovaru se budou také prodávat ručně vyráběné výrobky, keramika, loutky a další umělecké předměty z kůže, kovů i jiných přírodních materiálů. Ukázku tradičního řemesla předvede přímo v areálu pivovaru kovář Roman Kotrč z Velkých Popovic. Zájemci si budou moci kovářské řemeslo vyzkoušet a drobné výrobky jako otvíráky nebo umělecké hřebíky odnést domů na památku. O živou lidovou muziku se postará a k dobré pohodě zahraje Duo Švejk. Tradiční lidové tance předvedou žáci Základní umělecké školy z Velkých Popovic. Vepřové hody si po zásluze hodlá užít i maskot pivovaru, místní Kozel Olda.

Loňská Ladovská zabíjačka přilákala do pivovaru i v mrazivém počasí přes tisícovku návštěvníků, proto jsme se rozhodli na úspěšnou akci navázat. Letos jsme připravili vepřové hody, na kterých budou moci návštěvníci pivovaru ochutnat nejrůznější speciality z vepřového masa,“ láká na pochoutky Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

Během hodů bude také možné vyrazit na exkurzi do pivovaru, prohlídka je plánovaná na dvanáctou hodinu. Po celou dobu bude k dispozici Kozlí obchod s nejrůznějšími velkopopovickými suvenýry. Vstup na vepřové hody je zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva Velkopopovického Kozla


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Weetek

středa, 23. únor 2011
17:01

Weetek

Byli jsme na loňské akci a bylo tehdy patrné, že velkopopovické zájem veřejnosti zaskočil. Řada zabijačkových pochutin záhy došla. Snad se letos připravili lépe.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Dan

středa, 23. únor 2011
15:10

Dan

"A protože k vepřovým hodům neodmyslitelně patří dobře načepovaný Velkopopovický Kozel"...

Tak nevím, na vepřových hodech jsem byl už mnohokrát, ale nikdy jsem k nim nepil Velkopopovického Kozla...
K vepřovému je lepší pít pivo :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI