Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

S novou strategií pro Facebook má Staropramen již téměř 30 000 fanoušků

Co se píše o pivovarech a pivu


S novou strategií pro Facebook má Staropramen již téměř 30 000 fanoušků

[pondělí, 21. únor 2011]

Staropramen má v současné době na Facebooku mezi českými pivovary nejrychleji rostoucí počet fanoušků

Facebooková stránka fanoušků značky Staropramen má po půl roce své existence již téměř 30 tisíc příznivců. Staropramen se tak stal třetí nejoblíbenější facebookovou stránkou mezi českými pivovary. Fanoušky oslovují zejména aplikace jako „Pošli Staráč“ nebo herní aplikace „Staropramenáda“, speciální videa z kampaní, fotogalerie a v neposlední řadě i vhodně zvolená práce s komunitou. Počet fanoušků přitom i nadále dynamicky roste.

Práce s komunitami sociálních sítí je prioritou digitální strategie Staropramenu od roku 2010, kdy byly spouštěny facebookové stránky, jejichž obsah byl generován s ohledem na typické uživatele. „V kontextu jiných digitálních médií je hlavní výhodou Facebooku to, že vytvořená komunita zůstává, kdežto kampaň na klasické micrositě po akci zmizí – nemá trvalejší zásah. Fanouškovská stránka je v zásadě stabilní a jde s ní dlouhodobě pracovat. Zároveň je Facebook platformou, kde jsou lidé zvyklí přirozeně šířit obsah – a to dává Facebooku značnou výhodu z pohledu šíření daných aktivit a zpráv,“ vysvětluje výhody Facebooku Jan Řežáb, spoluzakladatel společnosti Candytech, jež má na starosti rozvoj a správu aktivit v rámci strategie sociálních sítí Staropramenu.

Při tvorbě obsahu profilu Staropramenu bylo jasnou volbou přinést uživatelům zábavu, což naplňují herní aplikace, soutěže a kvízy, a prostor pro vzájemnou interakci. „Jsme potěšeni velkou přízní, kterou jsme si v tak krátké době dokázali u uživatelů Facebooku získat. Staropramen má v současné době nejrychleji rostoucí počet fanoušků mezi českými pivovary,“ říká Eva Zlámalová, brand manager značky Staropramen. „Kromě toho, že uživatelům přinášíme zábavu, která se s pivem jasně pojí, je pro nás důležitá také přímá zpětná vazba, interakce s fanoušky. To nám pomáhá v komunikaci s našimi spotřebiteli a pomáhá nám to určovat směr našich aktivit. Proto se rozvoji Facebooku a aktivit v dalších digitálních médiích budeme věnovat se stejným úsilím i v roce 2011,“ dodává.

Kromě samotných informací o aktuálním dění ve Staropramenu, fotografií a videí mají facebookoví fanoušci Staropramenu možnost se také podívat například na reklamní TV spoty nebo si užít zábavné aplikace. Velice oblíbenou se stala aplikace „Kvízy“, kde si fanoušci mohou zábavnou formou procvičit svou šedou kůru mozkovou, nebo „pivní expertiza“ Beer Man Index. Mezi tradičně nejvyužívanější zábavné aplikace patří „Pošli Staráč“, prostřednictvím níž mohou fanoušci zaslat svým přátelům virtuální pivo nebo soudek Staropramen. Tuto aplikaci využívá více než polovina z nich a během prvního půl roku bylo odesláno přes 200 000 virtuálních piv Staropramen. Fanoušci si také mohli zasoutěžit v originální aplikaci „Staropramenáda“. Šlo o jednoduché hry postavené na posledních třech reklamních spotech – Křeček, Natáčení velkého piva a Klouzačka. „Ve srovnání s jinými zeměmi je Česká republika jednou z nejaktivnějších zemí na Facebooku. Lidé mají rádi aktivity, jež pro ně značky v on-line světě připraví, speciálně pak právě různé zábavné aplikace,“ doplňuje Jan Řežáb.

Staropramen svoji facebookovou stránku využívá také k upozorňování fanoušků na zajímavé časově omezené prodejní akce, o kterých by se z jiných informačních kanálů nemuseli vůbec dozvědět. Právě tento exkluzivní obsah také pomáhá nalákat na facebookové stránky Staropramenu stále více uživatelů.

Nejvíce fanoušků Staropramenu na Facebooku pochází z věkové skupiny 18 až 34 let (přes 80 %). Tato věková skupina je také dominantní na celé sociální síti vůbec. Jelikož digitální socializace je fenoménem zejména ve větších městech, není překvapením, že největší zastoupení mezi fanoušky má samotná Praha, následována Brnem a Ostravou. Měsíčně tak pouze samotná facebooková stránka Staropramen vygeneruje v průměru přes 397 000 impresí a 800 interakcí fanoušků se značkou.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

honza1205

úterý, 22. únor 2011
00:31

honza1205

A taky si přečtěte co tam tzv.fanošci píšou.Počítam,že tak 90% jsou koupený přes agenturu 7% napíše vzkaz a neodhlásí se a 3% jsou mamlasové.Fbook se začíná moc přeceňovat,když má někdo 999přátel a je v 777 skupinách tak jakej to bude mít dopad na prodej?Žádnej.Sežeru svojí čepici jestli chemičkám v 2011 stoupne prodej.Jedinej risk jsou plasty, jinak půjdou zas dolů i kdyby Berka na koze jezdil a do Prahy posílali 10 vzducholodí tejdně.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

honza1205

úterý, 22. únor 2011
00:21

honza1205

Strategii mít můžou,stejně půjdou do prdele.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Adsense

13. květen 2024
22:20


posted by: Inzerce

Dan

pondělí, 21. únor 2011
13:53

Dan

To je tedy úpadek našeho pivovarnictví, zachraňovat prodeje za pomoci ksichtoknihy. Když už to není o kvalitním pivu, tak je třeba oslovit cílovou skupinu, které je to eveidentně jedno, která už ani neví jak má pivo správně chutnat.
To jsme to dopracovali :(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

joj

pondělí, 21. únor 2011
23:42

to Dan:
Podobně postupuje i Prazdroj (viz jeho web), zatímco třeba Budějovický Budvar, pokud vím, facebookovou komunitu nijak neoslovuje. Je to skutečně o tom, kdo jak a s čím chce oslovit cílovou skupinu. Někdo sází na zmíněnou "ksichtoknihu", jiný zase na kvalitu produkce.


napsal(a): joj [Odpovědět]

Máza

pondělí, 21. únor 2011
13:37

Udělali by nejlépe, kdyby přestali vařit pivo a věnovali se jiným aktivitám. Viz třeba toto je dobrá cesta aby v něčem vynikli.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI