Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Značka Zlatopramen v Maxilahvi: jasný lídr ve své kategorii

Co se píše o pivovarech a pivu


Značka Zlatopramen v Maxilahvi: jasný lídr ve své kategorii

[čtvrtek, 3. únor 2011]

Pivní značka Zlatopramen nadále posiluje svoji pozici na maloobchodním trhu. Daří sem jí jak v segmentu jedenáctistupňových piv celkově, kde za rok 2010 vybojovala v maloobchodní síti celkový tržní podíl 4,8 %. Zejména boduje v kategorii piva baleného v moderních maxilahvích, přičemž jeho prodeje představují více než polovinu piva prodaného v tomto obalu – konkrétně 52 %.

V rychle rostoucím novém obalovém segmentu piva se Zlatopramen v Maxilahvi stal v loňském roce jasným lídrem. Na celkovém maloobchodním prodeji piva v tomto typu obalu se Maxilahev jedenáctistupňového Zlatopramene podílela více než 52 %. Jednoduše řečeno: ze všech plastových lahví s pivem, které si spotřebitelé v obchodech vloni koupili domů, byla více než polovina značky Zlatopramen. To současně představuje navýšení prodeje Maxilahve Zlatopramen oproti roku 2009 téměř dvojnásobně.

Naše průzkumy ukázaly, že spotřebitelé oceňují zejména praktičnost obalu. Maxilahev je nerozbitná, dá se znova zavřít a uložit v chladničce. Konzumenti oceňují také fakt, že inovativní obal Maxilahve zaručuje dlouhodobou vysokou kvalitu a stabilitu piva,“ říká brand manažer značky Zlatopramen Boris Rajdl.

Maloobchodní prodej piva v této kategorii v roce 2010 znatelně posílil. Tento typ moderního balení piva dosáhl celkem 7,6 % tržního podílu z celkových prodejů piva v obchodech. Oproti roku 2009 to představuje zvýšení o 4,3 %.

Spotřebitelské průzkumy podle Borise Rajdla potvrdily rostoucí znalost značky u konzumentů. „Maxilahev spotřebitelé přivítali jako moderní a dynamický obal. Považují ho za uživatelsky příjemné a přitom kvalitu garantující východisko především pro chvíle, kdy se baví s kamarády,“ dodává Boris Rajdl. Ostatně i reklama na Zlatopramen v Maxilahvi se od samého začátku nese v duchu hesla „O stupeň lepší zábava“, což potvrdila i poslední letní kampaň.

Jedenáctistupňová piva všeobecně vloni spotřebitelům chutnala a v maloobchodní síti jich nakoupili více než v předchozím roce. V porovnání s rokem 2009 se tak jejich podíl na celkovém maloobchodním prodeji piv zvýšil z 10 % na 13 %. Zlatopramen v kategorii jedenáctistupňových piv na maloobchodním trhu jednoznačně vede, v roce 2010 tato značka získala 37 % podíl na maloobchodním prodeji. „Celkově je Zlatopramen pátá nejprodávanější pivní značka v maloobchodní síti,“ shrnuje úspěchy Boris Rajdl.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika

[Heineken] 10:59 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

masakr

pátek, 4. únor 2011
12:13

Taky jsem ho píval,naposledy v ústí na nějakejch slavnostech a nefiltrovanej z cisterny:-)


napsal(a): masakr (rambleon(a)centru.cz) [Odpovědět]

masakr

čtvrtek, 3. únor 2011
20:13

Zlatopramen,to kdysi býval:-(,proč někdo z těch pisálků nenapíše jak se dramaticky zhoršil.


napsal(a): masakr (rambleon(a)centru.cz) [Odpovědět]

Adsense

17. duben 2024
01:02


posted by: Inzerce

emu

čtvrtek, 3. únor 2011
21:03

emu

to masakr: jo taky smutně vzpomínám na doby, kdy to bylo moje oblíbené pivo. mimochodem je zajímavé už to, že je to snad jediné české pivo, jehož cena klesla...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Máza

čtvrtek, 3. únor 2011
18:57

Správně píšou pivní značka,protože co je to za pivo Zlatopramen které vaří ve Starobrně a ještě pod hlavičkou Heineken. A takové to bývalo celkem pitelné pivo.


napsal(a): Máza (bochankovi(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kolda

čtvrtek, 3. únor 2011
15:45

No viděl jejich prodejní výsledky za rok 2010 a pokles - 304 718 hl což je 88,35% jejich prodeje oproti roku 2009 není nic moc.Tak aspoň v něčem jsou jak píší jasným lídrem :-)


napsal(a): kolda (kolarikova(a)spak.cz) [Odpovědět]

Prd

čtvrtek, 3. únor 2011
12:07

Prd

zdá se mě to nebo vydávají takovouto tiskovou zprávu každej týden?


napsal(a): Prd [Odpovědět]

Narmer

čtvrtek, 3. únor 2011
11:51

Narmer

jako člověk postižený fyzikálním vzdéláním mám představu o tom, co je to dynamika; přesto si marně lámu hlavu, co to je "dynamický obal" ... :-?


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

pechi

čtvrtek, 3. únor 2011
12:23

pechi

to Narmer: To je jasný - po vylemtání této superdobrůtky prázdný obal letí pryč, a v tom je ta dynamika :-)


napsal(a): pechi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI