Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken zdraží pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken zdraží pivo

[sobota, 29. leden 2011]

Spoločnosť Heineken Slovensko zvyšuje od 1. februára tohto roku cenu piva v priemere o 5 percent. Spotrebitelia by túto zmenu mali pocítiť v náraste koncovej ceny piva o približne 2 centy na jednu pollitrovú fľašu.

Hlavným dôvodom je podľa firmy Heineken výrazný nárast cien základných surovín, najmä jačmeňa. Cena tejto hlavnej komodity totiž v minulom roku v dôsledku historicky najhoršej úrody narástla až o 40 %.

"Spoločnosť Heineken Slovensko nemenila svoje ceny počas uplynulých dvoch rokov napriek tomu, že ceny surovín používaných na varenie piva každoročne rástli," uviedla v piatkovom vyhlásení spoločnosti Heineken Slovensko jej generálna riaditeľka Door Plantenga.

V minulom roku podľa nej pivovarnícky sektor čelil v dôsledku nepriaznivého počasia historicky najhoršej úrode jačmeňa z pohľadu množstva aj kvality. "Rovnako tak rástli aj ceny ďalších vstupných surovín ako aj variabilné náklady, ako napríklad náklady na obalové materiály, energie, či prepravné náklady," zdôvodnila rozhodnutie firmy jej riaditeľka.

Trhový podiel spoločnosti na slovenskom trhu predstavuje takmer 45 percent. Heineken Slovensko je súčasťou pivovarníckej skupiny Heineken N.V. Okrem značky Heineken na Slovensku predáva aj značky Zlatý Bažant, Corgoň, Kelt, Martiner a Gemer.

Zdroj: Peniaze Pravda.cz

[Heineken] 20:51 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Patrik

neděle, 30. leden 2011
19:55

Patrik

Neni nad to si pochutnat v CR na zlatybazant.sk vyrobeny ve Starobrnu :-)


napsal(a): Patrik [Odpovědět]

masakr

neděle, 30. leden 2011
13:20

Asi nemaj v Amstru už co žrát,tak to přeci pochopte,vždyť jsou to chudáci:-)


napsal(a): masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Peter12

neděle, 30. leden 2011
08:25

Vzdy si nieco najdu,pre co musia zdrazovat. Uz teraz je ich pivo najdrahsie na Slovensku a pri ich velkovyrobe musia mat urcite nizssie naklady ako mensie pivovary. Otazka je to kolko reklam v televizii budu mat tento rok,kolko krciem bude mat ich \\\\\\\"akoze\\\\\\\" tankove pivo(tlacia ho vsade,aj tam kde sa im to nikdy nevrati), kolko penazi daju krcmam ako uplatok aby brali ZB,Kelta,Corgona, kolko vrazia do akcii ako Pohoda,Janosikove dni,Orange Summer...

Takze im za kysle europivo(ale fakt chutoto Ketl a Corgon su uz kysle piva) bezny ludia priplacaju a priplacaju. Smutne.


napsal(a): Peter12 (p(a)p.sk) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI