Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velkopopovický pivovar hlásí rekordní návštěvnost

Co se píše o pivovarech a pivu


Velkopopovický pivovar hlásí rekordní návštěvnost

[čtvrtek, 13. leden 2011]

Češi čím dál častěji objevují krásy domácí kotliny na úkor zahraničí. Minimálně ve středních Čechách to platí. Do největšího tamního pivovaru ve Velkých Popovicích zavítalo meziročně o třetinu návštěvníků více. Rostoucí zájem si v pivovaru vysvětlují popularitou Velkopopovického Kozla. Jeho příznivce zajímá, kde a jak se Kozel vaří. Největší nárůst návštěvnosti mají na svědomí přímo čeští turisté. Do pivovaru jich přišlo o 42% více než v předchozím roce. Celkový počet návštěvníků činil 19 008.

Na meziročním nárůstu se největší měrou podíleli domácí návštěvníci, kterých v roce 2010 zavítalo do pivovaru jedenáct a půl tisíc, tedy 60% všech hostů. U zahraničních turistů zaznamenali v pivovaru zhruba poloviční nárůst proti návštěvníkům z Čech. Nejčastěji do Velkých Popovic míří občané Ruska. Ti v loni tvořili více než pětinu návštěvníků.

Na rostoucí návštěvnost Velkopopovického pivovaru ale rozhodně není dílem náhody. Místní pivovar nemá svojí malebností daleko do krásy Ladových obrázků a svůj podíl na rostoucím zájmu turistů o Velkopopovický pivovar má jistě i nově otevřená prohlídková trasa. Návštěvnost je navíc podpořena i celou řadou kulturních akcí, které se zde každoročně konají a pivovar těží mimo jiné i z blízkosti hlavního města Prahy.

Když jsme letos v srpnu přivítali 10 000. návštěvníka opět o měsíc dříve než v roce předešlém, trochu jsme již v překonání čísel z roku 2009 doufali. Ale přiblížení se metě 20 000 jsme opravdu nečekali. Nicméně více než 19 000 návštěvníků je příjemným překvapením a zároveň oceněním práce všech pracovníků návštěvnického centra,“ chválí si Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

Nejúspěšnějšími akcemi v pivovaru v loňském roce byly Pochod krajinou Františka Ringhoffera, Den Kozla, Ladovská zabijačka, nebo letní Velkopopovická pouť s Kozlem. Loňská premiéra Ladovské zabíjačky přilákala do pivovaru více než tisíc návštěvníků, což jen potvrzuje úspěšnost tematických akcí pořádaných v pivovaru. Na druhou stranu v pivovaru zaznamenaly i nárůst individuální turistiky především z řad cyklistů, kteří využívají sítě cyklotras ve středočeském kraji přitom pouhých 15 kilometrů od hlavního města.

Kozel je nejen v České republice stále populárnější, jeho kvalitu potvrdilo i vítězství Kozla Medium a Premium v posledních třech ročnících prestižní soutěže České Pivo roku. A lidé chtějí vidět, kde jejich oblíbené pivo vzniká,“ dodává k rostoucí návštěvnosti Jaroslav Hacko, ředitel Velkopopovického pivovaru.

Milovníci piva a dobré kuchyně ocenili květnové otevření značkové restaurace - Velkopopovické Kozlovny - přímo v areálu pivovaru. V pořadí již šestá Kozlovna s atraktivním interiérem a jedinečným nefiltrovaným pivem Velkopopovický Kozel symbolicky završuje novou prohlídkovou trasu pivovaru. Pivovarský Kozlí obchůdek se suvenýry se v roce 2010 dočkal rozšíření sortimentu. A novinky na prohlídkové trase se chystají i na další turistickou sezónu.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pechi

čtvrtek, 13. leden 2011
14:55

pechi

Já na kozlíkovi pivně vyrůstal, je smutné, co se v posledních letech s tímhle pivem děje. Taková 12ka začátkem devadesátek v hospodě Start na Průběžný ve Strašnicích byla špičková záležitost... Ale do tý Kozlovny bych chtěl letos zavítat na to jejich kmenový pivo.


napsal(a): pechi [Odpovědět]

moreli

čtvrtek, 13. leden 2011
14:19

moreli

"Místní pivovar nemá svojí malebností daleko do krásy Ladových obrázků" :D :D :D . To mě fakt pobavilo. Hlavně pohled z kopečku - ze silnice od Štiřína je opravdu malebný. Les CK tanků vysokých jak historická budova pivovaru, fakt jak z Ladových obrázků :ble:


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
23:46


posted by: Inzerce

Jana

čtvrtek, 13. leden 2011
18:57

Jana

to moreli:
Možná tak ten kozel je z Ladových obrázků, ale ten byl Bobeš a ne Velkopopovickej. :-))


napsal(a): Jana [Odpovědět]

kozousch

čtvrtek, 13. leden 2011
19:17

kozousch

to Jana: Já bych na celý Kozel hodil Bobeš :-)


napsal(a): kozousch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI