Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

O pivní slávě vědí i v cizině

Co se píše o pivovarech a pivu


O pivní slávě vědí i v cizině

[čtvrtek, 13. říjen 2005]

U hostů z Německa to Plzeň ve srovnání s Oktoberfestem neprohrála. Lidi různého věku, hudebního vyznání a jazyka svedl o víkendu do Plzně tradiční Pilsner Fest. Program kromě pěnivého moku nabízel také spoustu muziky, dobrého jídla, soutěží a jiné zábavy.

„Jezdím každý rok kvůli koncertům. Letos jsem se těšil především na Wohnouty,“ řekl Ondřej Plic z Manětína, který s kamarády seděl v sobotu v poledne u piva v hlavním stanu na pivovarském nádvoří.

Osmiletý David popíjel limonádu a zuřivě fandil svému tátovi, který se zúčastnil soutěže ve stavění pyramid ze špalíků. „Je to zábava, líbilo se mi i v pivovarském muzeu, třeba ten hrací stroj a taky zvonek na konci prohlídky,“ popisoval své zážitky David.

V pivovaru si užívali i návštěvníci z Německa. S nadšením se účastnili i soutěží. „Jezdíme také do Mnichova na Oktoberfest. Je to větší akce než v Plzni, ale tady se také dobře bavíme. Ještě vám prozradím tajemství - zdejší pivo mi chutná víc než naše,“ přiznal Konrad Hackel.

„Mně se tady líbí víc než v Mnichově. Tam přijíždí daleko víc lidí, člověk se pořád tlačí v davu. Na prohlídce plzeňského pivovaru jsem byla už potřetí a pokaždé objevím něco zajímavého,“ prohlásila jeho žena Angelika. Dále přiznala, že nikdy neodolá českým knedlíkům. Kromě němčiny zněla v davu nejčastěji angličtina, francouzština a ruština. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI