Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Královský pivovar Krušovice patří mezi ty ekologičtější v České republice

Co se píše o pivovarech a pivu


Královský pivovar Krušovice patří mezi ty ekologičtější v České republice

[úterý, 23. listopad 2010]

Královský pivovar Krušovice pokračuje v dodržování zásad trvale udržitelného rozvoje a snaží se svým chováním minimalizovat ekologickou stopu, kterou za sebou výrobou piva zanechává. Díky novým technologiím, dodržování postupů i proškolení zaměstnanců se Královskému pivovaru Krušovice daří snižovat spotřebu vody při výrobě jednoho litru piva pod hodnotu 3,7 litru, což je na úrovni nejnižších hodnot, které u nás pivovary zatím dosahují.

Snižování spotřeby vody patří k hlavním pilířům firemní odpovědnosti Královského pivovaru Krušovice, neboť celosvětové zásoby vody nejsou bezedné a je potřeba je zachovat i pro příští generace. Proto se Královský pivovar Krušovice již druhým rokem intenzivně snaží spotřebu vody minimalizovat. „Ke konci letošního roku se nám podařilo snížit spotřebu vody ve výrobním procesu jednoho litru piva pod hodnotu 3,7 litru,“ říká krušovický vrchní sládek Tomáš Kosmák a doplňuje: „Naším dlouhodobým cílem pro příští desetiletí je snížit v Krušovicích spotřebu vody potřebné na výrobu jednoho litru piva na pouhé 3 litry.“ Tohoto snižování se daří pivovaru dosahovat díky novému programu na úsporu vody, zvyšováním povědomí zaměstnanců o důležitosti úspor a v neposlední řadě také díky efektivnějším sanitačním procesům ve všech výrobních oblastech. Neustále se rovněž zlepšuje provozní výkonnost všech výrobních a stáčecích linek. Za poslední tři roky se pivovaru podařilo uvedenými opatřeními uspořit až 25 % spotřeby vody.

U našich výrobních linek plánujeme v blízké budoucnosti zrekonstruovat tzv. čisticí stanice (CIP stanice – Cleaning In Place), aby bylo možné chemické látky užívané k sanitaci znovu využít. Nedochází tak ke zbytečnému zatížení odpadních vod,“ vysvětluje Tomáš Kosmák. V roce 2007 došlo v Krušovicích rovněž k vybudování zařízení k jímání bioplynu na čisticí stanici odpadních vod. Jeho spalováním je získané teplo využíváno ve výrobě i k vytápění budov. Tato technologie je navíc šetrná k životnímu prostředí, neboť spalování bioplynu snižuje skleníkový efekt – pokud by spalovaný metan při neřízeném vyhnívání unikal do ovzduší, zvyšoval by skleníkový efekt 20krát více než vzniklé CO2. Od roku 2007 navíc klesla spotřeba tepla o 30 % na vyrobený hektolitr piva.

Heineken Česká republika, jehož součástí je i Královský pivovar Krušovice, se hlásí k zásadám trvale udržitelného rozvoje, a proto se zapojuje i do globální aktivity Heinekenu nazvané „Brewing a Better Future“ (volně přeloženo jako Pivovarnictví pro lepší budoucnost). Tento program firemní odpovědnosti staví na zodpovědnosti při konzumaci piva a respektu k lidem, společnosti a životnímu prostředí, v němž žijeme a pracujeme. Cílem programu je být v roce 2020 nejekologičtějším výrobcem piva na světě.

Zdroj: Podnikatel.cz | Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Krišot

úterý, 23. listopad 2010
19:51

Krišot

To je furt dokola Královský pivovar Krušovice. Copak tu máme ještě krále a pivovar je v jeho vlastnictví? Nazývejte věci pravými jmény, prostě Heineken Krušovice.

"cílem programu je být v roce 2020 nejekologičtějším výrobcem piva na světě" A bude to mít ještě něco společného s pivem? Tyhle tiskové zprávy potěší ortodoxní příznivce Zelených ne ortodoxní pivaře.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Dan

středa, 24. listopad 2010
15:33

Dan

to Krišot:
Král by čubrněl, jakej má pivovar a co produkuje...:(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Petr F.

úterý, 23. listopad 2010
18:23

To je opravdu vtipné.Pro lepší budoucnost.Přeloženo. Zlikvidujeme pivovary které vaří kvalitní a pořádné pivo a budeme produkovat sračku co nikoho nenadchne a neurazí.Firemní odpovědnost, respekt k lidem a zodpovědnost při konzumaci. Hmm. Tak tohle by napadlo pouze blbce co by se mu někdo vymočil do úst a on to hodnotil jako skvělé pivo !


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

Adsense

23. květen 2024
16:00


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI