Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Premiérka považuje za rozumné zdaniť pivo podľa veľkosti výrobcu

Co se píše o pivovarech a pivu


Premiérka považuje za rozumné zdaniť pivo podľa veľkosti výrobcu

[neděle, 17. říjen 2010]

Odstupňovanie dane z piva podľa veľkosti výrobcov je rozumné riešenie. Záleží však na poslancoch Národnej rady (NR) SR, ako sa napokon rozhodnú, uviedla v diskusnej relácii Slovenskej televízie (STV) O 5 minút 12 premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS).

Proti návrhu na zvýšenie dane z piva približne o 5 centov na fľašku vystúpili predstavitelia pivovarníckeho sektora, ktorí upozorňujú na negatívne dôsledky tohto kroku na fungovanie a zamestnanosť predovšetkým malých pivovarov. Tieto argumenty si osvojili aj niektorí koaliční poslanci, ktorí o zmenách v predloženej novele podľa Radičovej už hovorili aj s ministrom financií.

"O riešení, ktoré by malo napokon neutrálny dopad z hľadiska štátneho rozpočtu, majú istý typ dohody," pripustila šéfka kabinetu. Novela je súčasťou balíka úsporných opatrení zameraných na zníženie deficitu verejných financií, preto akákoľvek zmena nesmie znamenať jeho zvýšenie.

Úpravu pôvodného vládneho návrhu v parlamente pripustila tiež v oblasti tretieho dôchodkového piliera. "Odvody, ktoré by znamenali, že sa pre občanov zhorší situácia, sme pripravení riešiť tak, že môžeme uvažovať aj s mojou rezervou," avizovala Radičová. Určité peniaze by sa podľa nej mohli získať aj skrátením odkladu zavedenia registračných pokladníc s fiškálnou pamäťou. Tie mali byť pôvodne povinné už od začiatku budúceho roka, novela, o ktorej teraz rokuje parlament, však ich zavedenie posúva o dva roky.

Radičová v tejto súvislosti odmietla, že by vláda postupovala chaoticky a podliehala tlaku lobistov. Ide podľa nej iba o zlepšovanie pôvodných návrhov. "Na tieto pozitívne riešenia sme pripravení, nemyslím si, že to je prejav chaosu. Naozaj sme pripravení na rozumné pozmeňujúce návrhy reagovať," dodala s tým, že poslanci musia mať právo vlastnej iniciatívy, inak by bol parlament ako inštitúcia zbytočný.

Zdroj: Spravy Pravda.sk

[Slovensko] 19:36 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

honza1205

neděle, 17. říjen 2010
23:28

honza1205

Podle mě je to blbost,měřit by se mělo všem stejně.Spíš by se měla zpřísnit definice co je pivo.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

sládek

pondělí, 18. říjen 2010
10:45

to honza1205: v Česku i zahraničí to dávno funguje, daně podle objemu výstavu pomáhají udržet v konkurenci schopném prostředí i malé, tolik žádané pivovary obohacující pivní trh.


napsal(a): sládek (sladek.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
22:58


posted by: Inzerce

honza1205

pondělí, 18. říjen 2010
14:42

honza1205

to sládek: To jsem nevěděl a neni to nefér?Já ty velkochemičky nemam rád,ale tohle je takový divný.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI