Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zastupitelé narychlo změnili název Chrámu chmele

Co se píše o pivovarech a pivu


Zastupitelé narychlo změnili název Chrámu chmele

[pondělí, 4. říjen 2010]

V minulém týdnu se „narychlo“ sešli žatečtí zastupitelé. A to původně z jednoho důvodu – aby změnili název příspěvkové organizace Chrám Chmele a Piva na Chrám Chmele a Piva CZ.

Za zdánlivou banalitou se skrývá ale důležitá věc – bez toho by se v nově dokončeném minipivovaru Chrámu nemohlo začít vařit pivo a prodávat.

Pivovar k tomu totiž musí od celníků získat licenci. A to bez řádné registrace v obchodním rejstříku nelze, což se zase neobejde bez změny názvu organizace.

Za dva týdny se konají komunální volby, noví zastupitelé Žatce by o změně názvu rozhodli nejdřív v listopadu. O to později by se mohlo pivo v Chrámu začít vařit a tím pádem by se posunulo i otevření restaurace. V současné době se předpokládá, že se restaurace s minipivovarem pro zákazníky otevře na přelomu října a listopadu.

Pivovar je hotový, prodávat nemůže

Pivovar v Chrámu je už hotový, 28. září jej posvětil arciděkan pravoslavné církve v Žatci. Dva měděné tanky na pivo stojí před zraky budoucích hostů nové restaurace pod novou dominantou Žatce – vyhlídkovou věži ,chmelovým majákem, na náměstí Prokopa Velkého. „Můžeme vyrábět tři piva, receptury už jsou připravené,“ řekl Jiří Vent, vedoucí Chrámu chmele a piva. Minipivovar chce vařit hořký Chmelový ležák, černé pivo Chrámové tmavé a třetí druh piva se bude jmenovat Žatecký samec.

Ve městě se jedná o třetí pivovar. Kromě Žateckého pivovaru se vaří pivo pro výzkumné účely také ve Chmelařském institutu, to je ale neprodejné.

Zdroj: Žatecký deník.cz | Autor: Petr Kinšt


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

pondělí, 4. říjen 2010
13:16

Sekal

Přečetl jsem to čtyřikrát, ale nějak mi stále z článku nedochází, proč příspěvková organizace jménem Chrám Chmele a Piva není způsobilá k provozu pivovaru, zatímco příspěvková organizace jménem Chrám Chmele a Piva CZ ano.
O celé věci nic nevím, proto mi přijde článek dost nesrozumitelný. V OR je zapsaná akciovka Chrám Chmele a Piva a.s. (rok 2005). Ta s celým projektem nesouvisí?
Abych sesumíroval svoje poznatky z netu:
1/ V OR je zapsána akciová společnost Chrám chmele a piva a.s.
2/ Existuje občanské sdružení Chrám chmele a piva (chrampiva.cz)
3/ Autor článku hovoří o příspěvkové organizaci, tomu by odpovídaly i stránky města Žatec, které Chrám chmele a piva zřídilo jako svou organizační složkou
Mám v tom trochu hokej - Nevíte někdo něco bližšího?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI