Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svatováclavský pšeničný speciál, jedinečná třináctka z Černé Hory

Co se píše o pivovarech a pivu


Svatováclavský pšeničný speciál, jedinečná třináctka z Černé Hory

[pondělí, 20. září 2010]

Příští pondělí narazí hospodští ve vybraných provozovnách Svatováclavský pšeničný speciál, 13% pivo z nabídky pivovarnické skupiny K Brewery, na kterém si pivní fajnšmekři mohou pochutnat pouze jedenkrát v roce.

Tento svrchně kvašený pivní speciál vytvořil výhradně pro oslavu svátku svatého Václava, patrona Země české a ochránce cechu pivovarníků, vrchní sládek jihomoravského Pivovaru Černá Hora Vlastimil Zedek. K jeho výrobě se používá minimálně jedna polovina sladu připraveného z pšenice. Je charakteristický osvěžující kořeněnou a ovocnou chutí, světlou až slámovou barvou s neprůhledným zákalem, který způsobuje živá kultura rozptýlených pivovarských kvasinek, a příjemnou kvasnicovou vůní. Má bohatou pěnu a silný říz.

Pšeničná piva byla díky své lehkosti, příjemné chuti a pozitivnímu působení na trávení velmi oblíbená již v raném středověku. Na svatého Václava tak lidé budou mít příležitost ochutnat pěnivý mok, jehož tradice v českých zemích sahá hluboko do minulosti. Jsme hrdí na to, že jej vaříme právě u nás v Černé Hoře, a věříme, že si na něm konzumenti pochutnají,“ uvádí Vlastimil Zedek na adresu Svatováclavského pšeničného speciálu.

Svatováclavský pšeničný speciál bude čepovat na 300 provozoven v Čechách i na Moravě, jejich seznam bude k dispozici na webových stránkách www.kbrewery.cz.

Svatováclavský pšeničný speciál je po Velikonočním Krasličáku druhým speciálním pivem z nabídky K Brewery, které skupina nabízí pouze jednou ročně při zvláštní příležitosti.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery Trade


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

melodie

úterý, 28. září 2010
09:47

melodie

Těšíme se na něj!!! a to sklo je nádherné. jen pro upřesnění: "Melodie pivní klub" zdravím Milan


napsal(a): melodie [Odpovědět]

Qwjeták

čtvrtek, 23. září 2010
11:59

Pšeničnej speciál bude určitě na čepu v černokosteleckém pivováru.


napsal(a): Qwjeták (spravce(a)pivovarkostelec.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
18:25


posted by: Inzerce

Patrik

pondělí, 20. září 2010
21:30

Patrik

Bohuzel jsem tam zadne informace kde se bude cepovat nenasel.


napsal(a): Patrik [Odpovědět]

K Brewery Trade

úterý, 21. září 2010
12:34

to Patrik: Seznam restaurací stále aktualizujeme, cca 230 restaurací by mělo být na našem webu nejpozději zítra. Do konce týdne tento seznam budeme upřesňovat podle zájmu hospodských.

Barbora Burešová
Manažer vnější komunikace


napsal(a): K Brewery Trade (Barbora.buresova(a)kbrewery.cz) [Odpovědět]

Jirka

čtvrtek, 23. září 2010
10:50

to Patrik: Stránky programu "cesta pivních znalců" od KBT bohužel ještě nejsou funkční.Slibovaná propagace je téměř nulová!!!!.Novou Svatováclavskou pšenku 5,3% můžete ochutnat již tuto neděli v Litomyšli(restaurace Veselka).O dalších restauracích zařazených do projektu zatím nemám informace.Sklenice na tyto speciály má netradiční tvar.


napsal(a): Jirka (veselka(a)lit.cz) [Odpovědět]

MirEgg

čtvrtek, 23. září 2010
11:04

MirEgg

to Patrik: Na webu www.kbrewery.cz už seznam je, bohužel pro mě tam není ani jedna restaurace z mého kraje :(


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Mirek

čtvrtek, 23. září 2010
12:58

Mirek

to K Brewery Trade: A co ostatní pivovary ze skupiny? Klášter do nedávna(než spadnul pod křídla KBT), tak 2x v roce vařil speciály (velikonoční a vánoční) a vždy to bylo výborné pivo a byla po něm poptávka.Dnes už jen klasika + kvasnice 11°(dříve 12°)! Klášterští jezdili na různé akce a snažili se propagovat pivovar,což dnes vidět není!(což pak nejsou obchoďáci,řidiči?)Nebyla by to lepší propagace,než jen drahé billboardy ?

Když už je tu téma seznamu restaurací,tak tenhle seznam na webu Klášteru není od začátku! Nějak málo pilně pracujete!

Děkuji za odpověď.

Mirek


napsal(a): Mirek [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI