Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velkopopovický Pivovar otevírá staré sklepy

Co se píše o pivovarech a pivu


Velkopopovický Pivovar otevírá staré sklepy

[čtvrtek, 16. září 2010]

V sobotu 18. září se v areálu Velkopopovického pivovaru uskuteční Den otevřených dveří. Prohlídková trasa pivovaru nabídne několik netradičních zastavení. V místní Kozlovně – nejnovějším přírůstku tradičních hospod Velkopopovického Kozla – budou kromě jedinečného nefiltrovaného piva přichystány i pivní gastrospeciality. Akce začíná v 11 hodin dopoledne.

Pro dospělé návštěvníky bude exkurze ozvláštněna ochutnávkou nefiltrovaného piva Velkopopovický Kozel, na prohlídkové trase budou přichystána i další překvapení. Oproti standardní exkurzi se návštěvníci mohou těšit na prohlídku starých sklepů. Návštěvnická trasa pivovaru - Po stopách Kozla - bude v Den otevřených dveří bezplatná. Na celou akci bude dohlížet oblíbený maskot pivovaru - kozel Olda.

K občerstvení mohou návštěvníci využít místní Kozlovnu, kde se bude „Vařit s Velkopopovickým Kozlem“. K dostání budou pivní gastrospeciality připravované pouze pro tento den. Kulinářské speciality jako Popovický guláš na černém pivu, Ostrá vepřová směs s uzeným masem, feferonkami a černým pivem nebo Kozlův tvarůžkový salát jistě potěší nejednoho labužníka. Zletilým návštěvníkům pivovarská restaurace nabídne tankového Kozla Medium a jedinečného nefiltrovaného Kozla. Nefiltrovaný Velkopopovický Kozel je k dostání pouze ve třech restauracích v ČR.

Na programu bude také otevření nového cyklistického okruhu - Krajem Josefa Lady. Startuje se v 10 hodin dopoledne na Masarykově náměstí v Říčanech, příjezd k pivovaru ve Velkých Popovicích je plánován na 11 hodinu.

Pokud si chcete z Velkopopovického pivovaru odnést více než zajímavé informace a nové zážitky, navštivte na závěr Kozlí obchod. Milovníci Kozla v něm mohou vybírat z širokého spektra zajímavých dárků, jako jsou trička, košile, rohatý půllitr, zálesácký nůž nebo praktický turistický batoh.

Pivovar se stává vyhledávanou destinací

Do Velkých Popovic i díky aktivitám návštěvnického centra spolupracujícího s obcí Velké Popovice míří rok od roku více návštěvníků a návštěvnická trasa místního pivovaru je stále oblíbenější. Nejvyšší návštěvnosti se pivovar každoročně těší v měsících květnu, červnu a také po prázdninách v září a říjnu. Také v době konání různých kulturně společenských akcí, jakou je sobotní Den otevřených dveří, zavítá do pivovaru vyšší počet návštěvníků než obvykle.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI