Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

The Prague Beer Museum (Pražské muzeum piva): unikátní projekt v zemi pivu zaslíbené

Co se píše o pivovarech a pivu


The Prague Beer Museum (Pražské muzeum piva): unikátní projekt v zemi pivu zaslíbené

[středa, 8. září 2010]

Pivní bar The Prague Beer Museum, který čepuje třicet značek speciálních piv malých a středně velikých pivovarů, otevírá své brány všem milovníkům a znalcům dobrého českého piva!

Ve čtvrtek večer proběhne slavnostní otevření a od pátku 10. září můžete každý den od 12 hod. odpoledne do 3 hod. do rána ochutnávat českou klasiku i odvážné speciality. Bar s více než sto místy a vlastní zahrádkou najdete v Dlouhé ul. 46 v Praze 1.

Logo

Na své si zde přijdou všichni fanoušci různých druhů a chutí piv – v nabídce jsou tmavé a světlé ležáky, piva nepasterizovaná, pšeničná nebo s medovou či vanilkovou příchutí atd.

The Prague Beer Museum nabízí 30 druhů čepovaných piv malých a středně velikých pivovarů z celé České republiky. Každé pivo je zde popsané – jeho složení, chuť a pivovar, kde bylo uvařeno. Navíc se tyto značky budou každý měsíc obměňovat, takže vždy bude možno ochutnat něco nového,“ říká Se Padilla, majitel The Prague Beer Museum, a dodává, „v roce 1989 se v České republice vařilo jen jedno speciální pivo, v minulém roce to bylo již více než 178 druhů piv malých pivovarů a dalších 83 netradičních druhů piv velkých pivovarů. A právě jen u nás je možnost je postupně ochutnat.

Foto

Pivní speciály jsou unikátní svou chutí a hned tak vám nezevšední. Nejsou to piva, která pijete jako vodu. Naopak si je musíte skutečně vychutnat a často jim i takzvaně přijít na chuť. U piva neplatí, že je nemůžete míchat, proto považuji za přínosné mít možnost ochutnat více druhů na jednom místě,“ řekl k otevření nového pivního baru sládek a majitel minipivovaru Matuška Broumy Martin Matuška a dodal, „pivní speciality často překvapivě zachutnají i těm, kteří běžná piva nemají rádi. Dámy obvykle ocení například pšeničná piva. Je to skvělá příležitost, jak doprovodit partnera, až půjde ,na jedno‘, a přitom si pochutnat.

Speciální akce podniku: Noc vyprazdňování sudů – na konci každého měsíce se bude konat „výprodej piva“ tak, aby se uvolnilo místo pro nové značky. V pivním baru se čepují i pivní koktejly, bar také plánuje večery s ochutnávkami piv za přítomnosti sládků nebo různé pivní hry. Pro hosty budou také zajištěny prohlídky pivovarů a pivních lázní.

The Prague Beer Museum se nachází v Dlouhé ul. 46 v Praze 1. Nabízí klasický interiér pivního baru s přátelskou, neformální atmosférou. Nabízí 80 míst k sezení a více než 30 míst ke stání a v létě je hostům k dispozici zahrádka. Bar nabízí 30 druhů čepovaného piva z malých českých pivovarů, 100 různých koktejlů a vždy něco k zakousnutí. Sortiment nabízených piv a více informací naleznete na www.praguebeermuseum.com nebo na www.facebook.com/BeerMuseum.

Se Padilla, rodák z Kalifornie, přišel do Prahy v roce 2001. Již více než dvacet let provozuje restaurace a bary jak v USA, tak i v České republice, některé s ročním obratem vyšším než 1,5 mil. USD.

Pivní speciály v nabídce pivního baru The Prague Beer Museum naleznete zde...

Zdroj: Tisková zpráva The Prague Beer Museum


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Klášterník

neděle, 4. prosinec 2011
19:24

30 druhů piv v jednom podniku naznačuje ledacos, né všechno bude čerstvé a v pořádku. Připočtu-li k tomu podmíráky a obsluhu a výčepní, kteří o pivu nic neví a ani nepoznají, když se rapidně změní chuť, máme tu podnik, který jen kazí menším pivoarům pověst....


napsal(a): Klášterník (svartpetr(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Alkaholik21

čtvrtek, 7. říjen 2010
13:40

Není


napsal(a): Alkaholik21 [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
15:33


posted by: Inzerce

Pivošlap

pátek, 10. září 2010
19:14

Jsem zklamán,byl jsem se podívat na otevření podniku a hned u vchodu byl seznámen se skutečností,že je podnik tento den otevřen pouze pro zvané hosty a slušně požádán abych přišel zítra.Budiž proč ne.Učinil jsem tak,ale ve 12:30 jsem se marně dobýval ještě s dalšími milovníky piva do podniku.Marně bylo zamčeno,ačkoliv otevíračka je psána od 12:00 h.Na dveřích žádná informace typu včera jsme to protáhly otevřem např.až ve 14.00 h.
Nevím jak vy přátelé,ale já nemám čas do tohoto podniku jezdit na blint a doufat,že se dovnitř "vtírnu".Proto zůstanu u starejch dobrej Zlejch časů v Nuslích.
Propagační materiál byl pouze v angličtině (patrně si myslí,že je spasí cizinci).


napsal(a): Pivošlap [Odpovědět]

BCH

pátek, 10. září 2010
18:48

BCH

Mám jenom, dotaz, kde vidíte ceny, protože na http://www.praguebeermuseum.com/cz/index.htm mám jenom úvodní stránku a nic víc. Klik na případný odkaz nikde není, nelze provést.


napsal(a): BCH [Odpovědět]

Malakin

pátek, 10. září 2010
19:14

Malakin

to BCH: Už se tady o tom psalo, ale pro méně všímavé píšu odkaz
---------------------------------
Zpráva byla upravena 10.09.2010 ve 19:15:35


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Elf

pátek, 10. září 2010
12:11

Elf

Tak nejenom nehorázně předražený pivo, ale pořádně jsem se podíval na popisy piva a to také není žádná sláva.

Krakonoš: Už tu o něm bylo psáno, asi největší ptákovina, jaká se v tom seznamu vyskytuje. Ten banán je fakt zajímavej, že by inspirace u nejmenovaného zahraničního odborníka na české pivo?

Bernard Černý ležák: „… o něco málo čokoládovější vůni než kafe, kterou následuje chuť, kde jsou cítit i černé třešně.“ Mám pocit, že kafe nemá být příliš cítit po čokoládě (pokud to není nějaká speciální úprava), spíš se jedná o dvě blízké, ale přesto rozdílné aromatické a chuťové vjemy. Takže je to celkem blbost a s těma třešněma se mi to taky moc nezdá.

Natur: „Výrazné, nefiltrované pivo s lehkou zakaleností, příjemnou hořkostí, vznešenou příchutí a vynikající pěnou.“ Ta vznešená příchuť by mě opravdu zajímala…

Telčský Zachariáš: Nevaří se podle původních receptur pivovaru, je to prostě bývalá čtrnáctka Ježek, Zachariáš býval dvanáct a půlkou. Jen ten blábol o telčské receptuře zůstal.

Rytíř: Mnoho čistých sladkých tónů? Trochu sladší, měkká chuť je co? A ovocná chuť už je trochu moc.

Sedm kulí: Tolik chutí v jednom ležáku? Hmm, to asi vstal M. Jackson z hrobu…

Baronka: Seno bych ještě pochopil, ale lískové oříšky a mandle? I když tady by se to třeba i dalo uznat.

Rampušák: „Páteř ze sladu a světlého medu.“ Tak tuhle větu fakt nechápu.

Vendelín: Tady si někdo vypůjčil nesmyslný popis od už jednou nejmenovaného "odborníka".

Samurai a EPA Kocour: Zřejmě chutnají stejně. Na to že jedno je English Pale Ale a druhé American India Pale Ale fakt dobrý...

Primátor EPA: Jakožto zástupce anglického stylu Ale by neměl být příliš cítit po trávě.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 10.09.2010 ve 12:13:47


napsal(a): Elf [Odpovědět]

host

pátek, 10. září 2010
14:23

host

to Elf: Myslím že kdyby chtěl dát přesný popis, tak většina pivovarů je má na svých webovkách.


napsal(a): host [Odpovědět]

Pavo

čtvrtek, 9. září 2010
22:58

Čtu tady v článku,že se v baru čepují i pivní koktejly a tak by mne zajímalo ,jak vlastně takový pivní koktejl čepuje. :-)
Ví to tu někdo????


napsal(a): Pavo [Odpovědět]

Pavo

čtvrtek, 9. září 2010
22:59

to Pavo: se čepuje


napsal(a): Pavo [Odpovědět]

BCH

čtvrtek, 9. září 2010
20:54

BCH

Tak kromě Záviše 12 a Strarokladenského medového jsem z těch českých pil všechna v točené formě. 17.9. budu v Praze, mám v plánu minipivovar U Dvou koček a pak se na tato dvě piva případně stavím.


napsal(a): BCH [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 9. září 2010
12:18

Trhac

No podle mého skromného názoru je 30píp za hranicí možnosti slušné výtoče...tím pádem jsem ohledně kvality ošetření hlavně méně vytáčených piv trošku pesimistickej...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 9. září 2010
11:30

jiri.kana

to Narmer:Já si nemůžu pomoct, prostě to z Krakonoše takhle poslední dobou cítím.

Ale na mojí lásce k němu to nic nemění :)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Narmer

čtvrtek, 9. září 2010
21:36

Narmer

to jiri.kana: jsem si dal právě 10° a 12° Krakonoše a žádnej fernet v tom necítím :-) Musel jsem to otestovat pořádně :)


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Sekal

pátek, 10. září 2010
09:06

Sekal

to jiri.kana: O minulém víkendu jsem měl lahváče Krakonoše z Kauflandu ve Dvoře Králové a přišel mi takový lihovatý.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

host

čtvrtek, 9. září 2010
10:48

host

No KBT ovládá víc podniků viz ZČ což je smutné. Co zajímá mě je cena piva v centru Prahy. Jinak Sekal má pravdu mohu si na tyto piva dojít dnes skoro všude. A pak by mě zajímalo proč The Prague Beer Museum! Tam by patřili již zavřené pivovary a ne funkční.


napsal(a): host [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 9. září 2010
11:29

Energetik

to host: Co je na tom smutnýho, že se někde dá pít produkce KBT??? Trochu mimo, ale je mi naprosto jasný proč tato poznámka :-D :-D


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

píra

čtvrtek, 9. září 2010
16:03

píra

to Energetik: Host vždycky potěší. Když ne tím, že přijde, tak tím, že odejde :-)
Jinak podle výpisu z BB se asi bude jednat o dosti předražený podnik.


napsal(a): píra [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 9. září 2010
16:13

Energetik

to píra: Já narážel zejména na poznámku směrem ke ZČ.

Jinak dle výpisu na BB jsem taky koukal a opravdu cenově dost na výši, ale asi úměrné lokalitě. Já si všechna pivíčka ochutnám za nižší ceny jinde, ale i tak PBM fandím, přece jen je to šíření osvěty. Jen aby měli pivo dobře ošetřený = nesmí tam být i při těch cenách prázdno. Uvidíme.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 9. září 2010
23:39

Elf

to píra: Tak ty ceny jsou opravdu trochu přemrštěný. Klidně dám pade za pivo, ale za nějaký zahraniční speciál. Kentus z Kladna za 54 je už trochu trapný...


napsal(a): Elf [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 9. září 2010
09:39

jiri.kana

Chvályhodný počin! No, snad jen to logo s nápisem "národní kultura" by mohlo citlivějšího nepivně založeného Čecha urazit.

Ovšem velmi mě pobavily charakteristiky jednotlivých piv. Tak například:

Zlato-oranžové barvy s bílou nadýchanou pěnou, ovocnou vůní, převážně banánu. Chuť je nepatrně ovocná s jemným chmelem, poté se otvírá s větší komplexností.

Řekli byste, že takhle chutná Krakonoš?? Ovšem je fakt, že mé subjektivní hodnocení ("hutnější ležák se stopami hniloby ve vůni a náznakem nechmelové fernetové hořkosti") je asi taky nepoužitelné... :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 09.09.2010 ve 09:41:10


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 9. září 2010
10:46

Energetik

to jiri.kana: Nad touto charakteristikou Krakonoše významně zvedám obočí :D Jinak to co plácaj v "muzeu" je opravdu solidní blbost. Uvidíme, jakým směrem ten podnik bude směřovat.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Narmer

čtvrtek, 9. září 2010
10:48

Narmer

to jiri.kana: zrovna včera jsem měl Krakonoše večer ještě ze zásob z dovolené a zrovna tohle bych do něj niky neřekl ... nepatrná ovocná chuť, banány ... hmm :)
mimochodem - tvoje hodnocení patřilo kterému pivu ?


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 9. září 2010
11:27

Energetik

to Narmer: Patřilo Krakonoši, troufám si tvrdit.. On má svým způsobem pravdu, když se někdo do Krákory nepropije, tak tohle napoprvé může cítit, pokud má smůlu zrovna na tu méně povedenou várku. Ale stává se to málokdy...


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 9. září 2010
09:14

Sekal

"... A právě jen u nás je možnost je postupně ochutnat." Pan majitel byl na školení v PU nebo Heinekenu? Doporučuji kliknout na odkaz, netočí nic, co bych si nemohl dát i jinde. Signifikantní je degustační paket KBT, seznam uzavírají PU a G9 (označená jako G10). U obou je napsáno "pro porovnání", to jako že si mám dát Kout a spláchnout to G9, abych si řekl Kout - výborný, G9 - hnus? Jako kdybych si dal biftek a zajedl to pro porovnání špekáčkem.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

moreli

čtvrtek, 9. září 2010
09:12

moreli

Nabídka piv je pěkná, jen ten závěr: "Gambrinus 10 - klasické pivo pro porovnání". Nazývat devítistupňový eurobeer klasickým pivem je urážka všech poctivých pivovarníků :-?


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Daník

čtvrtek, 9. září 2010
08:04

A nyní zbývá jediná otázka > je pivnice nekuřácká ?

Mámli si vychutnat pěnivý mok musím ho i cítit.


napsal(a): Daník [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI