Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Honza Kalousek na pivu: Mám rád malé pivovary

Co se píše o pivovarech a pivu


Honza Kalousek na pivu: Mám rád malé pivovary

[úterý, 31. srpen 2010]

Pražská ODS v pondělí oficiálně představila svého lídra v obvodu I. Jana Kalouska, který má v gesci kulturu, zahraniční vztahy a cestovní ruch. Kalousek prezentoval program občanských demokratů pro tuto oblast. Redakce ho po tiskovce zastihla na pivu a Kalousek poskytl krátký rozhovor.

Foto

Kalousek si po tiskové konferenci dal v nedaleké hospodě pivo, které bylo nealkoholické, tak nás zajímalo, jestli si dá i normální pivo.

Já samozřejmě miluju pivo a hrozně mě štve ten globalizační proces. Ať s tím jdou někam. Pivo je čím dál tím horší. Dávají tam nějaké látky, aby to jakoby pěnilo. Já chci ale tradiční recepturu a jsem ochoten za to zaplatit i víc peněz. Ale když nemám ani tu možnost... Když přijdu a chuť piva je nekonzistentní a obejdu tři hospody, kde se točí jedno pivo, nebudu říkat které, abych nedělal antireklamu, ale víme všichni, o které jde, a chutná v jeden den ve všech hospodách blbě, tak takhle to fakt nejde," zlobí se Kalousek na výrobce europiv.

Když je Kalousek mimo Prahu, zkouší rád piva místních pivovarů. Obecně fandí menším pivovarům, které vyrábějí pivo se specifickou chutí. „Když je dobrá plznička, tak si ji taky rád dám, ale ona je bohužel čím dál tím horší. Šanci mají ty malé pivovary, které vyrábějí pivo podle staré receptury. Oni jsou ale tlačeny globální konkurencí a globálnímu akcionáři je ukradená nějaká kvalita. Ten chce vidět jenom zisk," postěžoval si pivař Kalousek.

Zeptali jsme se ho, jestli by nechtěl být v nějaké pivní degustační porotě, například s dalším milovníkem piva, prezidentovým tajemníkem Ladislavem Jaklem. „Degustace piva ´blind testem´ bych se klidně zúčastnil velice rád. Ty degustace jsou obecně legrační. Já jsem se svými známými konzultoval degustaci vína a ti uvedli, že když je víno ve stejné teplotě, tak mnozí lidé nepoznají, jestli je červené, nebo bílé," řekl Kalousek.

Kalousek se rovněž redakci svěřil, že má rád japonskou kuchyni, tak jsme se ho dotázali, zda k ní pije také pivo, nebo něco jiného. „Samozřejmě saké a výborná jsou mimochodem také japonská piva. Mám pocit, že mají dokonce českou technologii. Čili japonské pivo je také dobré. A samozřejmě zelený čaj," prozradil Kalousek.

Zdroj: Parlamentní listy.cz | Autor: Lukáš Petřík | Foto: Zbyněk Pecák | Kráceno


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

tomino

úterý, 31. srpen 2010
07:48

tomino

Tak by mě zajímalo,které že to výborné japonské pivo pan Kalousek pil?? :D :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 31.08.2010 ve 07:48:48


napsal(a): tomino [Odpovědět]

tereza

úterý, 31. srpen 2010
15:40

to tomino:
Kdo v této oblasti nebyl, neuvěří, ale kromě piv, která u nás označujeme hanlivě (a obávám se, že oprávněně) jako europiva, můžete klidně ochutnat i piva z minipivovarů jako u nás(vařeno i českým sládkem). Protože jsem neměl moc na výběr, nebylo-li zbytí, užíval jsem si značky SAPPORO a ASAHI, nebyla to sice úplná kvalitativní špice, ale pivo ničím neurazilo a vcelku se pilo dobře, ale rychle lezlo do hlavy. Tedy bych paušálně neodsuzoval, na druhé straně světa to taky trochu umí...


napsal(a): tereza (zdenek.reska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
21:36


posted by: Inzerce

Hříbek

úterý, 31. srpen 2010
17:40

Hříbek

to tereza: Měl sem tu možnost a ochutnal jsem značku SAPPORO a musím potvrdit že mi taky přišla jako dobře pitelné pivo.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

tomino

úterý, 31. srpen 2010
22:28

tomino

to tereza:
No právě proto se ptám.Podle mě bohužel piva značek ASAHI,KIRIN,SAPPORO...
nelze rozhodně označit jako výborná.Pitelná určitě jsou a rozhodně neurazí,ale skvělými bych je rozhodně nenazval.K pivům z menších pivovarů sem se bohužel v Japonsku nedostal.Nejvíc mi asi chutnalo pivo YEBISU a SUNTORY -The premium malts.


napsal(a): tomino [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI