Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rekord v přípitku pokořilo na Pilsner Festu 5331 lidí

Co se píše o pivovarech a pivu


Rekord v přípitku pokořilo na Pilsner Festu 5331 lidí

[sobota, 28. srpen 2010]

Desátý ročník Pilsner Festu začal a hned na úvod rekordem. Stávající rekord v hromadném přípitku, kterého se v roce 2003 zúčastnilo 4956 připíjejících, byl překonán. V jednu chvíli si v pátek večer připilo pivem Gambrinus nebo Pilsner Urquell 5331 lidí.

Foto

Letošní Pilsner Fest se odehrává na dvou pódiích, které přivítají celkem 25 kapel. V pátek tak měli návštěvníci možnost užít si koncerty Support Lesbiens, J.A.R. nebo Mekyho Žbirky. Po odpoledním úvodu patřil večerní program legendárním MIGům 21 a od půlnoci pak plzeňské kapele Děda Mládek Illegal Band. Vedle hudby čekají na návštěvníky nefiltrovaná piva Pilsner Urquell a Gambrinus a bohatý doprovodný program. Kdo nestihl do Plzně přijet v pátek, má před sebou ještě celý sobotní program. Ten začíná ve 12 hodin a obě pódia utichnou až v neděli brzy ráno.

Pilsner Fest 2010 začal v 16 hodin, kdy se na pivovarská pódia postavily kapely Support Lesbiens a Tomáš Klus.

Hlavním bodem zahájení byl ale pokus o překonání rekordu v hromadném přípitku. V 19 hodin začali organizátoři vydávat plechovky s pivem a o půl hodiny později, po proslovech generálního ředitele Plzeňského Prazdroje Douga Brodmana a primátora Plzně Pavla Rödla si přítomní hosté připili na úspěch Pilsner Festu a vítězství Plzně v kandidatuře na Evropské hlavní město kultury 2015. Po přípitku lidé odevzdávali plechovky zástupcům pelhřimovské agentury Dobrý den, která dohlížela na průběh rekordu. Ve večerních hodinách pak potvrdili, že ve stejné chvíli si připíjelo 5331 lidí, čímž byl překonán rekord z roku 2003

K překonání rekordu v hromadném přípitku se váže sázka, kterou uzavřel hudební dramaturg Pilsner Festu Pavel Anděl s hostem sobotního programu Zdeňkem Pohlreichem. Zdeněk Pohlreich prohrál a bude tedy celou hodinu na nádvoří plzeňského pivovaru čepovat pivo. Lukáš Svoboda, vítěz národního kola soutěže výčepních Pilsner Urquell Master Bartender, na něj bude dohlížet a jistě mu neodpustí žádné chyby, stejně jako to dělá Zdeněk Pohlreich ve své televizní show.“ říká Vladimír Jurina, manažer firemní značky Plzeňského Prazdroje.

Více informací o programu a aktuálním průběhu, včetně fotogalerie naleznete na www.pilsnerfest.cz.

Zdroj: Region Plzeň.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

kremák

středa, 1. únor 2012
23:01

Prasa-ta


napsal(a): kremák (phroot(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Petris

pondělí, 30. srpen 2010
14:11

Souhlas. G 10° už nepiju dlouho dobu, tak jsem tuto nefiltrovanou ochutnal a rozhodně mě neurazila. Nejvíc mě ale chutnal Master 13°.


napsal(a): Petris [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
19:10


posted by: Inzerce

Sekal

pondělí, 30. srpen 2010
12:16

Sekal

Zajímavý jev - populace klesá, zvrhlíků přibývá.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

swooper

pondělí, 30. srpen 2010
10:00

swooper

Léto bylo hnusný, tak je potřeba se zbavit skladových zásob plechovek určených k móři :D


napsal(a): swooper [Odpovědět]

siki

pondělí, 30. srpen 2010
07:36

siki

Nevidím tam nikoho v tričku Beerborec:-)


napsal(a): siki [Odpovědět]

Dan

neděle, 29. srpen 2010
21:20

Dan

Tolik chlemtačů se nechá zblbnout k reklamní šarádě eurochemičky...
Je mi jich líto


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Ferys

pondělí, 30. srpen 2010
07:31

to Dan: Vy dáte na reklamy?


napsal(a): Ferys [Odpovědět]

Krišot

sobota, 28. srpen 2010
15:49

Krišot

Zfanatizovaní příznivci plzeňských patoků si připíjejí G-hnusem z plechu. :D Přeju dobrou chuť!


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Veny

neděle, 29. srpen 2010
12:56

to Krišot: Mno já tam připíjel s PU, protože jsem na přípitek šel prozřetelně na PU scénu :-)... Jinak točila se tam nefiltrovaná 10°, nefiltrovaný PU a Master 13° a 18°. Já jsem celou dobu pil polotmavého Mastera a ten mi teda chutnal.


napsal(a): Veny [Odpovědět]

tomas

pondělí, 30. srpen 2010
12:05

tomáš

krišot, dan: S tím patokem bych byl opatrnější. PU nevyhledávám, ale na týhle akci jsem chvíli byl a nezaujatě musím říct, že to byla celkově povedená akce. Točenej nefiltrovanej PU výbornej a i trochu lepší než ve sklepě z dřevěnýho sudu. Poprvý jsem pil nefiltr. desítku G a dobrá, rozhodně dost velkej rozdíl proti filtrovaný verzi při ochutnávce na exkurzi.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

julek

pondělí, 30. srpen 2010
12:47

to tomas: To tady panum degustatorum nevysvetlis, protoze vse co vychazi z PU je mocka ! A nejlepsi na tom je, ze vetsina z nich to pivo ani neochutnala....


napsal(a): julek [Odpovědět]

Krišot

pondělí, 30. srpen 2010
20:16

Krišot

to julek: A proč bych to chutnal? U nás na střední a východní Moravě točí g-hnus co se vaří v Nošovicích. Takže o nějakém plzeňském nemůže být ani řeč.Loni jsem pil po dlouhé době géčko z Plzně pod Rabím a nepřesvědčilo mě proč bych ho měl pít.S přítelkyní jsme nemohli dopít ve dvou ani můj půllitr.A s tím co bylo na Festu se v normální hospodě nepotkáš.Tam jsou řeďáky.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Dan

pondělí, 30. srpen 2010
13:50

Dan

to tomas:
Nic proti, ať si každý pije co mu chutná. A pokud někomu nevadí, že africký vlastník přeměnil naší pivní chloubu na tuctové europivo a že musí svoje zákazníky oblbovat lživou reklamou a trvale všechny ujišťovat o "tradiční" výrobě.... :-?

to julek:
Právě že ochutnal a nejen ochutnal. Před nějakými dvaceti lety, bylo pivo z Plzně tím nejlepším co si člověk mohl dát. Dnes bych se ho ani nedotknul.
Gabrihnus jsem neměl čtyři roky, Plzeň jsem ochutnal naposledy před rokem, tankovou a nedopitou vrátil...

Jinak nepochybuji o tom, že akce v Plzni byla "na úrovni". Pivovar na to má dost peněz, tak proč ne?
Já ale raději jezdím na akce, kde je skutečné pivo...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Tomasik

pondělí, 30. srpen 2010
14:26

to Dan: Takže "ochutnal" nebo "čtyři roky"? :-) Né nic proti. S tou Plzní je to těžký. Přiznám, že jsem z Plzně a PU mám rád, ale je fakt, že tak 30% PU co člověk "dá" prostě není ono. Většinou jde o to, že pivo je takové kyselejší, popř. divně vyčpělé. Nevím ale jestli to může být uvařenou várkou už z pivovaru, nebo spíš péčí hospody (nebo dodavatele pro hospodu).
Tipuju to druhé, přeci jen Prazdroj je větší pivovar, tak si myslím, že se jim nestává tolik co malým pivovarům - proměná chuť, aj. parametry.


napsal(a): Tomasik [Odpovědět]

tomas

pondělí, 30. srpen 2010
15:23

tomáš

to Dan: No ono i klasický géčko není pořád ještě 100% europivo. I přes blendování (na výraz ředění jsou v pivovaru dost alergický) se díky surovinám vejdou do Reiheintsgebot. Eurobír je spíš nějaký noname pivo prodávaný v Německu v diskontu a vařený v Maďarsku z kukuřice. Piva z velkopivovarů se zprůměrovala za poslední roky obecně a nejen u nás. Když chtěj prodávat miliony hl a zavděčit se všem, tak to asi jinak nejde SAB neSAB. Třeba v SRN vlastní naprostou většinu velkých pivovarů taky velký nadnárodní koncerny (Carlsberg, Heineken, Ibrew..) a žádná privatizace tam neproběhla. Jak už říkal pan president "kapitál je dnes mezinárodní".....


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Dan

pondělí, 30. srpen 2010
23:44

Dan

to Tomasik:
Tak to by bylo na delší povídání. Pokud někdo hájí "svoje" pivo ze svého města, na tom není nic špatného. Dřív to byla úplně normální věc. Přechodem velkých pivovarů pod nadnárodní koncerny, se patriotismus poněkud vytratil. Možná se v poslední době zase vrací zpátky. Proto se opět prosazují menší pivovary ve svých regionech.
Co se týká PU, myslím že odchylky vznikají asi nejvíc v hospodách, protože moderní pivovar má díky technologii minimální odchylky mezi várkami.
Ale zcela určitě i tyto velké giganty přicházejí na to, že lidem určitá uniformita přestává chutnat. Proto přicházejí třeba s nějakými speciály.
Já osobně piva z velkopivovarů už nevyhledávám, ale byly časy, kdy to byla i moje oblíbená piva, ale to už začíná být hodně dávno...


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI