Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba zve na tradiční pivovarskou slavnost

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba zve na tradiční pivovarskou slavnost

[středa, 25. srpen 2010]

Letos jsou tradiční pivovarské Holba Slavnosti ve znamení zábavy ze všech sil. Už v pátek 3. září se otevřou brány pivovaru pro veřejnost a oslavy ryzího piva z hor potrvají až do sobotní půlnoci. Hlavním tahákem je letos Olympic se svým frontmanem Petrem Jandou, ale na své si přijdou nejen rockeři. Celkem vystoupí desítka kapel různých žánrů od popu až po dechovku.

Kdo navštíví pivovar už v pátek, může se podívat do pivovarských provozů a za doprovodu zkušených odborníků poznat výrobu ryzího piva z hor. Exkurze budou probíhat od tří hodin odpoledne až do večera a během této doby se na nádvoří pivovaru vystřídají oblíbené kapely jako Kamelot, Bladex, Medvěd 009 nebo Second – Hand HusBand.

Zájem o slavnosti každoročně roste. Letos počítáme s návštěvou až 9 tisíc lidí, kterým chceme ukázat, jak se vaří tradiční české pivo a samozřejmě nabídnout dobrou zábavu. V těchto dnech už probíhají přípravy areálu, které vyvrcholí těsně před akcí,“ komentuje výkonný ředitel pivovaru Vladimír Zíka. Holba slavnosti patří k nejvýznamnější společenským akcím v regionu a důležitý je i jejich charitativní přínos. Část výtěžku ze vstupného jde totiž na regionální charitu a tak je tato akce typickým příkladem toho, jak lze zábavu vhodně spojit s dobročinností.

V sobotu slavnosti zahájí oblíbený bavič a moderátor Josef Alois Náhlovský slavnostním křtem knihy O Hanušovicích, která bude na slavnostech dokonce v prodeji. Holbou Šerák ji pokřtí vydavatel spolu s hanušovickým rodákem Václav Joklem, sběratelem fotografií z Hanušovicka, které kniha obsahuje. Celá slavnost proběhne ve znamení dobrého piva, hudby, tance a zajímavých vystoupení. Na skvělou podívanou se mohou těšit například příznivci společenských tanců. Jedinečnou show na slavnostech předvedou nejlepší tanečníci v republice a evropští medailisti z Tanečního klubu Jarky Calábkové v Ostravě.

Holba poteče ze 40 výčepních zařízení a nebudou chybět ani Zubr a Litovel. Očerstvení zajistí několik desítek stánků s grilovanými specialitami, tradičním gulášem a bohatým občerstvením.

Pivovarníci již stočili 10 sudů světlého Šeráku Speciál o symbolické stupňovitosti 13,51. Jde o pivo s vyšším podílem alkoholu, charakteristické svými chuťovými vlastnostmi, speciálně vyrobené pro tuto příležitost. A na co ještě se mohou návštěvníci těšit? Sobotní odpoledne plné zábavy vyvrcholí vystoupením skupiny Olympic a ohňostrojem.

Po skončení akce bude zajištěna vlaková doprava ve směrech Šumperk a Jeseník.

Vstupenky na pivovarské slavnosti je možné zakoupit za zvýhodněné ceny od 18. srpna ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích, v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách a Zábřehu nebo přímo na akci.

Jednodenní vstupenka na pátek, 50 Kč, jednodenní vstupenka na sobotu 90 Kč v předprodeji nebo 100 Kč na akci, dvoudenní vstupenka 120 Kč v předprodeji nebo 130 Kč na akci.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Holba Hanušovice


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI