Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Voliči lidovců budou pít platan

Co se píše o pivovarech a pivu


Voliči lidovců budou pít platan

[středa, 12. duben 2006]

Müsli tyčinky a pivo chce nabídnout potenciálním voličům na předvolebních setkáních Křesťanskodemokratická unie. Ze speciálních volebních stranických plechovek budou lidé pít jihočeský platan, výčepní desítku z Protivína.

„Na jaře bývá docela teplo, pivo je k osvěžení vhodné. Je tradiční stejně jako lázeňské oplatky, které máme pro kampaň také připravené,“ vysvětluje volební manažer KDU-ČSL Aleš Kašpar. Strana pro voliče objednala 200 tisíc půllitrových plechovek.

KDU-ČSL s pivovarem uzavřela běžnou obchodní smlouvu, podobnou zakázku dostal pivovar poprvé. „Jde o obchod, vcelku nás nezajímá, pro koho dodávka je. Ale je to pro nás reklama, lidé ochutnají naše pivo,“ říká ředitel Městského pivovaru Platan Ladislav Rosmüller.

Strana je zákazník jako každý jiný

Zatímco pro pivovar je strana zákazník jako každý jiný, předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek je rád, že voliči ochutnají zrovna jihočeské pivo. „Osobně mě jako Jihočecha těší, že nejvýhodnější nabídku nám dal právě Platan,“ poznamenává Kalousek.

Zkušenost s využíváním svého piva v reklamních i volebních kampaních má i Budějovický měšťanský pivovar. „Bylo součástí kampaní ODA a KDU-ČSL. Vždy to byla komerční, nikoli sponzorská záležitost,“ uvedl ředitel pivovaru Miroslav Leština.

Jiné pivovary se staví k výrobě piva pro politickou stranu spíše zdrženlivě. „Platan je soukromý pivovar, ale naším akcionářem je město a nebylo by dobře, kdybychom někoho preferovali,“ uvedl ředitel Měšťanského pivovaru Strakonice Karel Seknička. Reklamní zakázky nedělá ani Budvar. Krumlovský Eggenberg se s podobnou nabídkou ještě nesetkal. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI