Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Netradiční závod šerpů zavítá do Olomouce

Co se píše o pivovarech a pivu


Netradiční závod šerpů zavítá do Olomouce

[středa, 14. červenec 2010]

Do zápolení s 65kilovým nákladem a pětikilometrovou trasou se pustí v rámci závodu Radegast Olomoucký šerpa 100 dvoučlenných týmů. Jejich úkolem bude dopravit na Svatý kopeček co nejrychleji sud s pivem Radegast na tradičním šerpovském nosiči. Unikátní závod odstartuje v sobotu 17. července na Zámeckém náměstí ve Velké Bystřici u Olomouce. Netradiční výzvy se chopí i tým hokejistů HC Olomouc, který si účastí v závodě zpestří náročnou přípravu na novou hokejovou sezónu. V cíli bude pro všechny fanoušky připravena autogramiáda, ke které se připojí i olomoucký kapitán Richard Brančík.

Radegast Olomoucký šerpa je unikátní závod pro pravé chlapy, který slibuje nevšední zážitek. Příznivci netradičních výzev a správně hořkého piva prověří své síly v závodě, ve kterém se budou muset obětovat jeden pro druhého a překonat své fyzické i psychické hranice“, objasňuje hlavní myšlenku závodu manažer značky Radegast Pavel Kmínek a dodává: „Vítězem je každý tým, který dorazí do cíle, bez ohledu na to, na kterém místě skončí.

Každý tým, který dosáhne s nákladem cíle u ZOO Olomouc na Svatém kopečku, dostane zasloužených 60 piv Radegast, a také získá skvělý pocit ze splnění náročného úkolu. Nejrychlejší tým se může těšit na čtyři 30litrové soudky piva Radegast.

HC Olomouc pošle do boje obránce Jakuba Bartoně a útočníka Tomáše Zbořila, který k tomu říká: „Tvrdě se připravujeme na novou sezónu a v rámci letní dřiny chceme otestovat svoji připravenost i na šerpovském závodě. Je to pro nás výzva, kterou jsme rádi přijali.

Na start se postaví prvních 80 přihlášených týmů přes internet, které budou mít na startu přednost. Z důvodu naplnění počtu registrovaných týmů na internetu bude probíhat přihlašování do závodu již jen v místě konání.

Přímo na místě se může registrovat dalších 20 týmů (platí pravidlo o dřívější registraci na místě). Celkově se závodu zúčastní maximálně 100 týmů.

Registrace bude probíhat od 10 hod. na Zámeckém náměstí ve Velké Bystřici. První šerpové se vydají na trať hodinu před pravým polednem. Vyhlášení výsledků proběhne na Svatém kopečku v 17 hod.

Pro fanoušky bude na startu i v cíli připraven atraktivní doprovodný program v podobě zkoušky šerpovských krosen, skákacích bot, vzpírání sudů, kohoutích zápasů, chůze na laně či lukostřelby. Chybět nebude dobré jídlo a hlavně správně vychlazený Radegast.

Radegast Olomoucký šerpa je pokračováním seriálu šerpovských závodů, jejichž rostoucí popularitu popsal Pavel Kmínek: „V Ostravici proběhl 26. června druhý ročník závodu Radegast Beskydský šerpa. Dosáhli jsme rekordní účasti i rekordních časů. Pro obrovský zájem jsme se rozhodli, že letos uskutečníme ještě závod 31.července v Lukově u Zlína.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI