Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen přichází s točeným nealkoholickým pivem. Restauracím zvedá výtoč.

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen přichází s točeným nealkoholickým pivem. Restauracím zvedá výtoč.

[čtvrtek, 1. červenec 2010]

Pivovary Staropramen rozšiřují portfolio své největší značky o další novinku – točené nealkoholické pivo Staropramen Nealko. To doposud bylo k dispozici jen v lahvích a plechovkách. Průzkum trhu i pilotní provoz ve vybraných restauracích potvrdily, že Češi mají o točené nealkoholické pivo enormní zájem. Restauracím zapojeným do testovacího provozu stoupla spotřeba nealko piva až o 66 %. Pivovary Staropramen zahájily distribuci nealkoholického piva v balení 20 l KEG do restaurací v České republice odebírajících pivo z jejich nabídky.

Točené nealkoholické pivo Staropramen ocení nejen milovníci piva, kteří potřebují krátce po návštěvě restaurace řídit motorové vozidlo. Je ideální i pro všechny aktivní sportovce, kteří zejména v letním období vyrážejí na výlety na kolech a na pěší túry či na in-liny a hledají v restauracích chlazené točené nealkoholické nápoje, které by nebyly sladké a osvěžily by je.

Nealkoholické pivo v Česku dlouhodobě funguje jako ideální volba pro všechny, kteří si z nějakého důvodu nemohou nebo nechtějí dát pivo alkoholické. Zavedením točeného nealkoholického piva Staropramen do restaurací jim chceme přispět k ještě většímu vychutnání si tohoto stále oblíbenějšího typu piva,“ říká Vít Vojtěch, manažer značky Staropramen.

Staropramen se pro zařazení točeného nealko piva do svého portfolia rozhodl kvůli enormnímu nárůstu poptávky po tomto produktu. Stejně jako u alkoholického piva totiž Češi v restauracích preferují i nealkoholické pivo raději točené, které čepováním do originální sklenice získá správnou teplotu a říz. Pilotní provoz točeného nealkoholického piva ve vybraných restauracích přitom výrazně předčil očekávání. Po zavedení se jeho prodeje zvýšily až o 66 %. Všichni majitelé testovacích provozoven proto jednoznačně převzali točené pivo Staropramen Nealko do své stálé nabídky.

Jednou z restaurací, v níž proběhl test točeného piva Staropramen Nealko, byla restaurace Staropramen Potrefená husa v Hybernské ulici v centru Prahy. „Potrefená husa v Hybernské ulici je velice populární pro svá polední menu, kdy se každý den přes dobu oběda prodá řádově několik set obědů,“ říká David Petřík, manažer konceptu značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen. „Na obědy sem chodí zejména lidé z okolních kanceláří, kteří se vracejí do práce nebo se autem přesouvají na obchodní schůzky. Zavedení točeného Staropramenu Nealko pro restauraci znamenalo výrazný nárůst celkových prodejů nápojů, protože velká část hostů si k obědu objednala právě toto pivo. A to i ti, kteří by si jinak nedali žádný nápoj,“ dodává. Nárůst prodeje nealkoholického piva byl přitom výrazný i během večerů a víkendů, kdy se lidé chodí bavit s přáteli.

Potenciál nárůstu prodeje v souvislosti s nabídkou točeného nealkoholického piva je přitom výbornou zprávou pro řadu restauratérů, kteří se v současné době spojené s dopady ekonomické krize potýkají se stagnací či poklesem tržeb. Točené nealkoholické pivo nijak nekanibalizuje prodeje alkoholického piva a může zvýšit tržby jak za nápoje, tak za jídlo a jiné pochutiny k němu konzumované.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

[AB InBev] 10:06 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI