Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V černohorském pivovaru chtějí vyrábět více piva

Co se píše o pivovarech a pivu


V černohorském pivovaru chtějí vyrábět více piva

[neděle, 20. červen 2010]

Až o třicet tisíc hektolitrů piva ročně víc než dosud může nyní vyrábět Pivovar Černá Hora. Pivovar, který od letošního dubna změnil majitele, totiž vložil pětadvacet milionů korun do rozšíření ležáckých sklepů a pořízení nových ležáckých tanků.

I pod novým vedením chce pivovar pokračovat ve zvyšování výstavu piva. Díky začlenění pivovaru do české pivovarnické skupiny K Brewery se rozšířila dodávka výrobků i do vzdálenějších regionů a zvýšené poptávce by současná výrobní kapacita nedostačovala,“ přiblížil nový obchodní ředitel černohorského pivovaru Bořivoj Bartoněk.

Podle sládka a zároveň výrobního ředitele pivovaru Vlastimila Zedka v podniku pracují i dva noví roboti, kteří dělají těžkou manuální práci na paletizaci sudů a přepravek. „Neznamená to ale, že bychom kvůli tomu nějaké zaměstnance propustili,“ zdůraznil Zedek. Ještě v červnu přibude třetí linka na stáčení sudů pro pivo a limonády a brzy také linka na stáčení pětilitrových soudků, pivovar nakoupil šest tisíc nových sudů i nová auta na rozvoz zboží.

Milovníci černohorského piva si kromě již zavedených třinácti druhů piv včetně dvou nealkoholických mohou nově pochutnat na novém tmavém výčepním pivu nazvaném Klášterní. K dostání je však pouze v sudech. Pivovar chystá rovněž výrobu nového speciálního piva. „Sortiment černohorského pivovaru je hodně široký, ale zatím neuvažujeme, že bychom jej omezili. Průběžně vyhodnocujeme prodej jednotlivých značek a po sezoně uvidíme, jestli bude třeba některé značky zredukovat,“ řekl dále Bartoněk.

Nové vedení jednoznačně vyvrací obavy, že by se v pivovaru mělo propouštět. „O snižování stavů zaměstnanců neuvažujeme, i když samozřejmě na některých pozicích může dojít k obměně,“ tvrdí Bartoněk.

Pivovar se stejně jako v minulosti chce podílet na podpoře kulturních a sportovních akcí v regionu. „Letos máme nasmlouvanou podporu šesti set padesáti akcí, z toho téměř dvě stě už se konalo,“ doplnil obchodní ředitel. V tradičním zářijovém termínu se uskuteční rovněž oblíbená Pivní pouť v Černé Hoře, kde už slíbili vystoupení například Bára Basiková, Dalibor Janda či kapela Kryštof.

Zdroj. Blanenský deník.cz | Autorka: Leona Paroulková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI